Alegerea detergentului, esentiala pentru un spalat de calitate

Aproape oricine s-a confruntat, in viata lui, cu o pata dificila dobandita pe camasa ori pe o bluza deschisa la culoare, pe care am compromis-o din cauza neatentiei ori a unui accident casnic.

Astfel, o simpla picatura de ketchup sau cativa stropi de cafea ne pot strica definitiv cheful de petrecere, atunci cand singura camasa calcata din dulap contine o pata pe care nu am vazut-o la timp.

Uneori, aceste pete persista insa si dupa ce am scos hainele din masina de spalat. Din acest motiv, scoaterea petelor reprezinta o corvoada, mai ales daca nu ai ales cum trebuie detergentul.

Mai mult, nu toti isi permit sa aloce bani pentru solutii costisitoare de curatare si nici nu cunosc diferentele dintre diferitele tipuri de detergenti profesionali existenti pe piata.

Pana la urma, alegerea detergentului a devenit mai mult o chestiune de ordin personal, influentata in mare parte de comportamentul zilnic si de reclama agresiva din mass media, decat de calitatile reale ale acestuia.

In realitate, detergentul de tip pudra sau granulat este ideal pentru anumite tipuri de rufe, in vreme ce detergentul lichid sau cel la capsule poate da rezultate remarcabile in alte situatii.

Dupa ce ne-am orientat in privinta unui anumit brand sau tip de detergent, mai trebuie sa decidem si daca dorim detergent bio sau non-bio, unde, de asemenea, un aspect hotarator este pretul.

Pe categorii, sunt avantaje si dezavantaje, pe aproape fiecare tip de produs in parte. În cazul detergentilor de tip pudra, spre exemplu, acestia au avantajul ca pot fi masurati foarte usor, se dizolva foarte usor, fiind indicati pentru spalari rapide.

Pe de alt aparte, sunt mai greu de depozitat, iar in conditii de umiditate se pot forma cocoloase care, mai apoi, se dizolva mai greu in masina de spalat. In schimb, sunt cei mai economici de pe piata.

Detergentii de tip tableta pot fi caracterizati prin viteza de manevrare. Pur si simplu, tableta se arunca in locasul special sau direct in spatele cuvei si suntem gata sa pornim masina.

Nu mai masuram, nu mai cantarim si nu avem problema cocoloaselor. In schimb, nu sunt atat de eficienti la programele scurte de spalare, intrucat se dizolva ceva mai greu. Ca avantaje, ar mai fi de mentionat totui lipsa de mizerie si posibilitatea facila si compacta de depozitare.

Detergentul lichid se comporta bine la spalari rapide, la temperaturi reduse si nu are nevoie de dizolvare. In schimb, poate crea probleme la depozitare, existand riscul rasturnarii si al scurgerii in locul de depozitare sau chiar in locuinta.

Cat priveste capsulele lichide, nici acestea nu necesita masurare. Pur si simplu, se pune capsula in cuva si se porneste programul de spalare.

Acestea nu pot fi folosite insa la indepartarea petelor, iar odata sparte, exista pericolul murdaririi suprafetelor sau iritarii mainilor celui care le utilizeaza.

Leave a Reply