Alegerea hainutelor pentru copii

Aceste tipuri de hainute sunt facute pentru copii si nou nascuti, pe categorii de varsta, culoare, unele pentru baieti si altele pentru fetite. Categoriile de varsta pentru care gasim astfel de produse de imbracaminte pentru bebelusi si nou nascuti sunt cuprinse intre 0 si 2 ani.

Magazine din domeniu ofera haine copii ca: salopeta, body, pijamale, tricouri, bavetica, prosoape si toata gama de accesorii pentru nou nascuti si bebelusi.

Toate acestea sunt facute din materiale de cea mai buna calitate si sunt facute pe gustul celor mici, avand pe ele imprimate diferite desene care-i atrag pe acestia.

Pentru a putea alege hainutele potrivite pentru bebelusi, trebuie tinut cont de cateva reguli care sunt foarte importante. In primul rand, trebuie ca materialul din care sunt facute sa fie bumbac 100%, pentru ca bebelusul sa se simta confortabil in el si pielea sa nu se irite.

De fapt, toate hainutele de bebelusi facute din bumbac 100%, au o durata de viata mai mare si evita producerea de alergii.

Trebuie, de asemenea, evitarea cumpararii unor hainute facute din materiale sintetice, care nu lasa pielea sa respire si pot declansa iritatii si alergii la nivelul pielii, in special la copii cu o piele foarte sensibila.

Un al doilea aspect, de care trebuie tinut cont atunci cand cumparam hainute pentru bebelusi, este acela ca ele trebuie sa i se potriveasca, sa fie pe masura lui.

Decat sa fie alese hainutele stramte, mai bine achizitionati unele putin mai largi pentru ca bebelusul sa se miste mai usor. De fapt, cele are sunt putin mai lungi si mai largi pot fi purtate pentru mai mult timp, deoarece bebelusul este in crestere.

Este de evitat alegere hainutelor care se inchid si se deschid cu nasturi, indiferent de marimea lor, deoarece atunci cand acestia se desprind sau se rup, pot fi inghititi de catre bebelusi, ca mai toate obiectele mici gasite de ei.

De aceea sunt de preferat hainutele care se inchid si se deschid cu capse, care micsoreaza timpul de schimbare al bebelusului. Astfel, pielea acestuia nu va fi expusa prea mult timp aerului rece, iar copilul nu se va imbolnavi.

In primele luni de viata, nou nascutii sunt imbracati in body-uri. Acestea sunt recomandate nou nascutilor deoarece nu sunt stranse cu elastic pe burta si astfel se evita discomfortul in timp ce dorm, se joaca sau mananca.

Accesoriile pentru cap trebuie sa-i permita o mai buna aerisire si sa fie confectionate din materiale naturale si de culori deschise. Cele de culoare inchisa atrag caldura, iar aerisirea insuficienta a capului bebelusului poate duce la iritatii si eczeme ale pielii capului.

Tinand cont de aceste aspecte in alegerea hainutelor pentru bebelusi, sigur vom gasi ceva placut si potrivit pentru ei.

Leave a Reply