Apa alcalina – sursa de minerale

Apa ionizata, un alt nume pentru acelasi concept, se situeaza pe scara mare a pH-ului. Apa normala are un nivel de pH cuprins intre 6 si 7, in timp ce apa alcalina scade cu peste 9 grade pe aceeasi scala. Acest pH ridicat se crede ca neutralizeaza acizii din organism, care reprezinta baza diferitelor mentiuni de sanatate.

Este cunoscut faptul ca apele potabile si a izvoarelor sunt in mod natural alcaline. Apa, in timp ce trece prin roci, adesea colecteaza minerale, ceea ce sporeste nivelul pH-ului. Deoarece majoritatea oamenilor nu au acces la apa de izvor, ei folosesc adesea apa alcalina imbunatatita artificial, care se crede ca ofera aceleasi beneficii.

Exista multe revendicari legate de acest  concept. Unii oameni cred ca consumul de apa cu un pH ridicat va incetini procesul de imbatranire. De fapt, este de asemenea cunoscut faptul ca influenteaza metabolismul intr-un mod bun si poate ajuta la reglarea nivelului zaharului din sange.

Alte beneficii includ o rata mai buna de hidratare si o reducere a refluxului acid. Deoarece apa alcalina contine electroliti, aceasta ofera o stimulare naturala a energiei corpului, fara nici un fel de zahar adaugat. De asemenea, se crede ca ajuta la durerile articulare.

Extinderea studiului si a cercetarii pentru acest concept este destul de limitata, deci este inechitabil sa evitam imediat beneficiile. Cu toate acestea, oamenii care au inlocuit apa regulata cu apa ionizata gorna bania au lucruri excelente de spus despre intreaga teorie. Multe celebritati de la Hollywood au aprobat ideea pe diferite platforme.

Nu exista nici un efect secundar cunoscut al bailor cu ape alcaline. Daca va place ideea reducerii acizilor din corpul dvs. printr-o simpla schimbare, nu exista nici un motiv sa evitati apa alcalina.

Daca verificati optiunile, veti gasi multe branduri de apa ionizata. Cautati un brand care vinde apa alcalina cu magneziu, potasiu si calciu. De asemenea, apa trebuie sa fie de cel putin 9 pe scala pH.

Intreaga idee de apa cu un pH ridicat provine din dieta alcalina, care promoveaza un nou stil de viata care elimina toate tipurile de alimente acide. Din moment ce dieta necesita ca o persoana sa renunte la carne si lactate, multi oameni aleg sa opteze pentru apa alcalina in schimb.

Daca aveti arsuri frecvente la inima, apa potabila cu un pH ridicat va poate ajuta. Desi teoria nu a fost inca verificata de experti, multi profesionisti din domeniul sanatatii au sugerat ideea.

In cazul in care doriti sa va schimbati dieta, consultati un medic pentru sfaturi mai bune. Persoanele care au probleme cronice de sanatate, boli de inima si alte preocupari nu ar trebui sa-si schimbe obiceiurile alimentare, decat daca sunt sugerate de un medic. Daca doriti sa discutati cu medicul despre apa alcalina este o idee foarte buna.

Leave a Reply