Avantaje si dezavantaje intre magazinele online si magazinele clasice

Afacerile online sunt foarte apreciate la ora actuala inregistrand succes dupa succes. Pentru a va decide daca acest tip de afacere este sau nu pentru dumneavoastra, va voi prezenta care sunt avantajele si dezavantajele unei afaceri de acest tip. In continuare, voi compara magazinele clasice cu cele online, pornind de la exemplul unui magazin online www.Spinmag.org.

Programul non-stop este un mare avantaj al acestora. Spre deosebire de magazinele clasice, unde trebuie sa aveti cel putin un angajat care sa stea 8 ore pe zi in magazin pentru a servi clientii.

Daca vreti sa tineti mai mult timp magazinul deschis, trebuie sa aveti cel putin 2 angajati care sa lucreze in ture. Magazinul online functioneaza non-stop si nu va costa nimic.

Un dezavantaj evident este acela ca nu aveti traficul de oameni care va trec in mod obisnuit prin fata magazinului clasic.

Un alt mare avantaj este legat de cheltuieli. Acestea sunt foarte mici, utilitatile, chiria si angajatii sunt aproape inexistente. Stocul de marfa al magazinului nu este foarte mare, va puteti amenaja un spatiu de depozitare acasa. Practic scapati de plata chiriei pentru magazin, dar totodata si a utilitatilor.

Daca magazinul este acasa si faci fata comenzilor, practic va puteti lipsi de angajati.

Un dezavantaj este acela ca petreceti mult timp cu ambalarea si expedierea produselor. In cazul magazinului online, produsele comandate trebuie ambalate corespunzator, pentru a nu se deteriora pe durata transportului. Apoi trebuie sa asteptati plata de la client cateva zile.

Un alt avantaj este acela ca in magazinul online pot intra si comanda persoane din toata tara sau chiar din alte tari, pe cand, in cazul unui magazin clasic va fi accesat de oamenii care locuiesc in apropierea sa.

Un dezavantaj important este reprezentat de cheltuielile cu produsele retur. Pot exista clienti neseriosi, care, dupa ce comanda marfa, nu se prezinta la posta sau nu raspund curierului, atunci cand acesta ii contacteaza pentru a le inmana coletul. In acest caz, nu doar ca produsele vi se intorc, dar aveti si alte pierderi: produsele se pot deteriora, in plus veti plati si cheltuieli de retur transportatorului.

Alt avantaj este programul de lucru lejer, de acasa. Pentru ca lucrati de acasa va puteti permite sa faceti si alte treburi casnice si sa va ocupati de magazinul online, doar atunci cand vin comenzi de la clienti. Un mare dezavantaj este concurenta mare. Datorita simplitatii crearii unui magazin online, din ce in ce mai multa lume alege sa creeze un magazin de tip online. Daca nu va faceti reclama sau promovare serioasa, exista riscul sa nu aveti clienti si sa vi se strice marfa pe raft.

Un avantaj deosebit de important este reprezentat de promovarea gratuita prin social media. Daca produsele oferite de dumneavoastra sunt de calitate superioara, se va duce vestea despre acestea, intr-un timp extrem de scurt prin intermediul unor site-uri de socializare. Aceste site-uri contribuie din plin la promovarea produselor de calitate. Facebook, Twitter, etc. pot aduce un profit urias afacerilor online. Trebuie doar sa postati reclama acolo si veti avea numai de castigat.

Leave a Reply