In conditiile in care majoritatea suntem dependenti intr-o foarte mare masura de tehnologie si implicit de smartphone-uri – chiar daca poate unii dintre noi nu recunosc asta, avem nevoie de diverse accesorii dedicate acestora prin care sa ne bucuram mereu de experiente de utilizare corespunzatoare.
Autonomia scazuta a bateriilor reprezinta poate una dintre problema cea mai mare a utilizatorilor, insa expertii in domeniu au avut in vedere si in acest sens o rezolvare. Astfel, bateriile externe constituie solutia prin care putem asigura functionarea continua a telefoanelor inteligente, oricare ar fi capacitatea celor pe care fiecare dintre noi le detine.
Producatorii acestor accesorii mobile vin cu oferte suficient de diversificate pentru ca si tu sa gasesti un produs care sa se plieze pe nevoile tale. Te interesează să furnizeze cantitatea necesară de curent bateriei telefonului atunci când nu dispui de o priză și un încărcător.
Daca atunci cand esti acasa ori la birou ai mereu la indemana o sursa de alimentare la care sa conectezi acumulatorul, situatia este alta cand te plimbi prin parc, spre exemplu, sau cand pleci in excursii, drumetii sau mai stiu eu unde prefera fiecare sa-si petreaca timpul liber. Iata deci ca accesoriile constand in baterii externe sunt cele prin care poti mentine telefonul pornit pentru inca un timp, respectiv pana ajungi undeva unde poti sa faci alimentarea prin priza.
Ce te intereseaza sa stii cand cumperi bateria externa?
La o rapida cautare in online dupa baterii externe, vei vedea ca exista atat modele pentru telefoane, cat si pentru tablete. Este in orice caz o linie de accesorii destul de dezvoltata, deci te poti baza pe solutii eficiente.
Este bine sa stii pe ce anume dai banii, indiferent ca achizitia pe care urmeaza sa o faci este o baterie externa, un accesoriu mobil sau orice alt produs. Iata care sunt factorii pe care trebuie sa pui accent pentru experiente de utilizare satisfacatoare.
Performanta
In general bateriile externe ofera un randament de pana la cel mult 75% din cel mentionat. Ceea ce vreau sa subliniez este ca e bine sa stii la ce sa te astepti. Daca vrei o incarcarea completa si eficienta, orienteaza-te dupa o baterie cu capacitatea de cel putin 3000 mAh.
Portabilitatea
Te intereseaza un model care este usor ca greutate si simplu de transportat. Asa il poti lua dupa tine oriunde. Bineinteles, este normal ca unul cu autonomie mai mare sa fie ceva mai greu.
Conectorii
Te poti orienta fie dupa un model cu un numar minim de conectori, fie dupa unul care permite incarcarea unui numar mai mare de dispozitive – dupa cum ai nevoie. Acesta este un detaliu care ramane la alegerea ta, tu fiind cel care isi cunoaste nevoile vizavi de acest aspect.
Compatibilitatea
Ca sa nu faci vreo gafa si sa cumperi un produs de care nu te poti folosi, cel mai bine este ca inainte de achizitionare sa verifici compatibilitatea cu dispozitivul tau. Ar trebui sa faci asta indeosebit daca esti posesorul unui model de iPhone, respectiv iPod sau iPad. Te intereseaza deci specificatiile tehnice ale bateriei – amperaj si voltaj, pentru incarcari rapide si eficiente.
In mare parte dupa asta trebuie sa te uiti cand urmeaza sa achizitionezi o baterie externa. Ar mai fi ceva de mentionat – orienteaza-te dupa un brand cunoscut sau despre care ai auzit lucruri bune. Cam atat ar fi de spus. Alta completare nu am decat – spor la cumparaturi si viziteaza si site-ul stifler.ro – gasesti aici produse inalt calitative, la preturi echitabile.