Ce inseamna audit seo?

Pentru optimizare seo Google este important sa facem un bun audit seo si sa scoatem site-ul la lumina in primul rand prin acest audit. Ce se intampla dupa tine de planul de seo dar primul pas ramane auditul pentru a determina starea tehnica in care se afla site-ul pe care il aveti si pentru a repara toate erorile. Daca nu reparati aceste erori veti pleca la razboi deja raniti ceea ce nu este dezirabil.

In cazul in care asociati termenul audit cu un alt cuvant din domeniul financiar atunci notiunea aceasta va va da in mod sigur ceva fiori in special daca detineti si o mica afacere. Nu va speriati insa. Atunci cand vorbim despre seo auditul este un cuvant necesar care are valente ceva mai calme si este si foarte util.

De ce aveti nevoie de auditul seo? Atunci cand va ganditi cat de mult ar putea dura sa implementati o intreagra strategie sau campanie de seo e posibil sa fiti ingrijorati si de ideea de a petrece un timp si mai lung pentru a face auditul seo. Lucrul  acesta nu este deloc valabil pentru toate activitatile care au legatura cu optimizarea site-ului pentru motoarele de cauare insa este in mod cert valabil pentru o mare parte dintre ele, precum obtinerea de foarte multe linkuri inapoi catre site de o calitate scazuta, care reprezinta si o pierdere de timp si uneori pot chiar sa va faca rau.

Auditul este in mod sigur ceva diferit si nu este o pierdere de timp in niciun caz. Auditul complet pentru un site de dimensiuni ceva mai mari poate sa dureze zile intregi si chiar saptamani insa fara a il face pasiti la propriu pe un teren necunoscut si ramaneti in bezna dupa spusele celor mai multi experti din domeniu.

Scopul principal al acestei etape este acela de a va oferi o idee cu privire la directia in care toate eforturile de indreapta si daca strategiile sau campaniile de seo chiar functioneaza sau nu.

Fara a avea cunostinte solide despre toate aceste lucruri, despre starea in care va aflati din perceptia motorului de cautare, va determina sa nu stiti ce ar trebui sa imbunatatiti in continuare si nu ar avea sens sa va angajati si mai mult in activitatile pentru seo pentru ca nu stiti nici la ce rezultate va puteti astepta. De aceea, profesionistii din domeniul seo nu pot sa dea deoparte un audit care trebuie facut regulat sau macar ocazional.

Un crawler va poate da ideile de baza despre modul in care este vazut un site din afara si din perspectiva unui motor de cautare. Cand spunem motor de cautare este evident ca ne referim la Google pentru ca acesta este cel mai important si pentru ca cele mai multe cautari se fac pe el. Deci aici trebuie sa fim primii.

Pentru a afla cat sunt de deschise paginile web care intra in componenta site-ului pe care il aveti puteti sa folositi si unele tooluri care sa va ajute. Datele pe care le obtineti nu sunt complete insa va ajuta la inceput.

Leave a Reply