Ce tip de piscina e cel mai potrivit pentru tine

Piscinele reprezinta un accesoriu foarte important pentru orice casa daca sunt alese si amenajate corespunzator. Exista mai multe tipuri de piscine iar alegerea uneia dintre ele poate reprezenta o problema daca nu cunosti foarte mult din domeniu. In continuare vom descrie principalele tipuri de piscine de vanzare si avantajele fiecareia.

piscina-curte-micaExista doua mari tipuri de piscine, cele ingropate si cele supraterane. Piscinele ingropate sunt mult mai costisitoare, cu dimensiuni mai mari si cu o longevivitate mai mare in comparatie cu piscinele supraterane. Piscinele de vanzare ingropate sunt si ele de mai multe tipuri, in care difera in mare parte structura si materialele din care sunt construite acestea. Asadar avem piscine ingropate de vanzare cu o structura din otel galvanizat si cu un invelis interior care poate fi confectionat fie din vinil ori din liner. Al doilea tip este cel din fibra de sticla, al treilea tip este cu o structura din blocuri de polistiren si din beton, iar ultimul tip este tot din beton insa cu diverse forme si finisaje interioare care adauga la aspectul stilistic. Spre deosebire de piscinele de vanzare supraterane, cele ingropate necesita si asistenta unor profesionisti.

Pe de cealalta parte avem piscinele supraterane care sunt mult mai usor de asamblat decat cele ingropate. La capitolul pret tot cele supraterane sunt mult mai ieftine si au marele avantaj ca pot fi montate sau demontate in functie de sezon, astfel incat pe timpul sezonului rece nu veti fi obligati sa tineti in spatele casei un obiect care nu va este de niciun folos. In plus, piscinele supraterane vin pe diferite variante, fie ca vorbim despre aspect de lemn, vopsite in culori pe care le alegeti dumneavoastra ori foliate cu imagini la preferinta dumneavoastra, toate fiind aspecte care contribuie la aspectul lor si la integrarea piscinei in decorul spatiului in care este amplasata.

Cand vorbim insa despre avantaje, cele mai avantajoase sunt piscinele de vanzare din otel galvanizat datorita faptului ca ofera cel mai bun raport pret/calitate, necesita un timp foarte mic de executie si sunt si foarte usor de intretinut. Apoi avem piscinele de vanzare din polistiren care asigura confort si economie datorita faptului ca nu necesita un buget foarte generos, vin pe adancimi variabile astfel incat daca aveti membri de o varsta mica in familia dumneavoastra puteti sa adaptati adancimea piscinei pentru a se potrivi inaltimii celui mic, ofera libertate in a alege formele si au si o durata foarte mare de viata.

Alt tip de piscine de vanzare, cum ar fi cele din polipropilena au costuri si lucrari foarte reduse de montaj, vin la pachet cu o scara si cu locuri de repaus care sunt incorportate in structura, si au o suprafata neteda pe peret precum si antiderapanta pe scari.

Leave a Reply