Ce trebuie se stii inainte sa apelezi la servicii funerare Colentina

Decesul unei persoane apropiate este un lucru neplacut si tragic pentru toata lumea. Dincolo de faptul ca alaturi de aceasta ne despart amintiri si evenimente de viata, un deces reprezinta si o multime de probleme de ordin birocratic si financiar. Ai nevoie de certificate constatatoare, de autorizatii si parafe de la medici legisti si autoritati competente, dincolo de aspectul financiar, care nu este deloc de neglijat.

Astfel, trebuie sa fii preocupat de ingrijirea persoanei decedate, precum si de asigurarea celor necesare pentru trecerea pe lumea cealalta: sicriu, haine, parastas si slujba de inhumare. Iar dupa un eveniment atat de tragic, trebuie sa ai mintea prea lucida si o tarie de caracter aparte pentru a putea rezolva toate aceste probleme, lucru pe care, sa recunoastem, putini il poseda. Acesta este motivul pentru care au aparut companii precum servicii funerare Colentina, care iti pun la dispozitie tot ceea ce ai nevoie pentru o trecere lina a persoanelor dragi pe lumea cealalta.

Intereseaza-te de documentele necesare

Primul lucru pe care il ai de facut, pana a te gandi la loc de veci si organizarea parastasului, este legat de intocmirea documentelor necesare. Astfel, trebuie sa te interesezi despre eliberarea certificatului de deces, si de adeverinta de inhumare. De obicei, aceste lucruri se obtin de la primaria de care apartineti, in speta, de la compartimentul de stare civila, unde sunt inregistrate nasterile, casatoriile si decesele. Dupa aceasta, veti avea nevoie de autorizatie pentru depunerea trupului neinsufletit la capela, avand in vedere ca regulile in acest sens s-au modificat in ultima perioada.

Nu in ultimul rand, va trebui sa va preocupati de intocmirea dosarului pentru obtinerea ajutorului de deces. Acesta este un ajutor binevenit in astfel de cazuri, mai ales ca nici cheltuielile privind inmormantarea si avizele necesare nu sunt chiar ieftine. Ajutorul de deces de obtine de obicei de la Casa de Pensii, cuantumul acestuia fiind actualizat periodic, in functie de legislatia in vigoare.

Toate acestea necesita timp si umblatura prin oras. Pentru a prelua aceasta sarcina de pe umerii dumneavoastra, aveti acum un sprijin constand in servicii funerare Colentina. Compania se va ocupa de toate aceste formalitati in locul dumneavoastra, astfel incat sa va ramana timp pentru instiintarea rudelor si organizarea celorlalte detalii privind inmormantarea.

De asemenea, pentru declararea decesului unei persoane este nevoie de eliberarea unui certificat medical constatator. Acesta se obtine de obicei in urma unei vizite la medicul de familie, dupa care trebuie apelat la un medic legist constatator.

Abia din acest moment trebuie sa va preocupati de toaletarea si imbalsamarea rudei decedate, operatiuni care trebuie efectuate, la fel, in conformitate cu normele in vigoare. Si in acest caz, servicii funerare Colentina vine in sprijinul dumneavoastra cu personal specializat in astfel de operatiuni, asigurand totodata legatura cu personalul medical necesar pentru imbalsamare.

Leave a Reply