Cine verifica produsele naturiste?

Daca pana nu demult se parea ca omenirea este invinsa de epoca plasticului, mai toate marile branduri incearca acum sa promoveze produse naturiste, concepute pe baza de sunstante si ingrediente cat mai usor de absorbit de catre corpul uman, fara al umple de toxine.

Pe de alta parte, nu trebuie sa omitem faptul ca foarte multa lume ar o idee oarecum preconceputa despre produsele cosmetice, in sensul in care acestea ar fi preparate din chimicale nocive pentru pielea si sanatatea umana, in general.

De asemenea, chiar si atuci cand scrie pe o eticheta ca avem de-a face cu un produs natural, multi sunt sceptici, avand in vedere multitudinea de reclame mincinoase la care asistam in fiecare zi. Unde este adevarul atunci, despre produsele naturiste?

Un adevar trebuie sus totusi, in sensul in care romanii au devenit, conform statisticilor, din ce in ce mai atrasi de produse naturiste. Magazinele de tip Plafar sunt tot mai cautate, astfel incat un ceai sau o crema pe baza d eplante reprezinta prima optiune atunci cand avem de achizitionat ceva de la o farmacie. Care sunt insa avantajele produselor naturiste si care este motivul pentru care acestea sunt atat de iubite de romani?

In primul rand, cand vorbim despre cosmetice bio, vorbim in special despre excluderea dintre ingrediente a celor de sinteza, care nu sunt preluate direct din natura, chiar daca acestea sunt procesate ulterior.

Un alt avantaj este ca produsele naturiste sunt usor tolerate de catre organismul uman, rareori avand contraindicatii inscriptionate pe eticheta. In fond, ce anume poate sa iti faca rau, daca un produs este preparat doar din ingrediente naturale?

Cu exceptia alcoolului, dar si a tutunului, cafelei sau altor ingrediente care ar putea sa iti fac arau, restul sunt produse suta la suta naturale, pe care le poti citi cu atentie, pentru a vedea daca nu provoaca alergii sau sunt incompaibile cu stilul tau de viata sau cu anumite afectiuni.

Preturi si controale pe masura

Un alt mit de care ne lovim in ceea ce priveste achizitia de produse naturiste este acela ca, de fapt, nimeni nu le controleza, iar sub capac se pot ascunde si substante nocive pentru sanatate.

Din acest punct de vedere, putem spune ca la nivel mondial si european exista astazi o serie intreaga de institutii care vegheaza nu doar la productia de cosmetice, ci mai mult la impactl pe care acestea il au asupra sanatatii umane si a mediului. Prin urmare, cu cat va fi mai natural, un produs naturist va avea mai putine substante care ar putea sa dauneze corpului tau sau mediului inconjurator.

Iar daca te gandesti ca un ruj de buze sau un produs pentru ingrijirea pielii suta la suta naturiste reprezinta o investitie prea mare pentru tine, gandeste-te doar la cate flacoane sau cutii mai ieftine consumi intr-un an si, mai ales, care este efectul acestora pentru organismul tau.

Leave a Reply