Consumul responsabil de energie electrica

Pentru ca orice resursa merita consumata in mod responsabil, ar trebui sa ne gandim de doua ori pana cand actionam in vederea consumului. Suntem obisnuiti sa avem totul automatizat si la indemana, de unde si comoditatea ce ar putea fi pana la urma un inconvenient.

Pentru a economisi din energie electrica si pentru a nu strica nivelul tau de confort, invata cum sa folosesti dispozitivele casei si descopera ce tehnici te pot ajuta.

Receiver TV

Un astfel de dispozitiv este destul de comun in zilele noastre. Trebuie spus ca acestea consuma in mod constant, chiar si cand sunt in stand by, pentru ca au conexiune la internet. Daca ne gandim la cei aproximativ 3 milioane de romani ce detin in casele lor astfel de aparate de regula ce vin la pachet cu serviciile operatorului de cablu ne dam seama ca multi sunt cei care trebuie sa fie putin mai atenti la ce lasa activ sau in priza cand pleaca de acasa.

Atentie la iluminat

Se pare ca acest aspect tine de 30% din totalul de consum de energie electrica dintr-o locuinta. Aici poti face cele mai multe schimbari, de la a adapta intensitatea de lumina la activitatile facute si pana la schimbarea becurilor cu cele noi si moderne ce au un consum mai moderat. In plus, acestea au si o durata de viata mai indelungata, ceea ce face ca investitia facuta o data sa merite pe termen lung.

O alta metoda recomandata este folosirea de senzori de miscare ce aprind lumina numai cand se depisteaza o prezenta, reducand astfel din consum.

Electrocasnicele si pozitia acestora

Vechimea acestora conteaza mai mult decat ai crede. Noile modele sunt realizate pe baza unor tehnologii moderne ce pot reduce din consumul de energie sau cel putin il adapteaza la nevoile in cauza. Asadar, schimba tot ce este mai vechi de 10 ani. Etichetele acestora arata si clasa de consum, iar cele eficiente sunt A+++.

De asemenea, pozitia acestora in casa poate sa influenteze consumul, tinand cont ca, spre exemplu, un frigider ce sta langa o sursa de caldura va consuma mai multa energie electrica pentru a mentine temperatura scazuta setata in interior.

In egala masura va conta si modul de folosire a unor astfel de aparate. Spre exemplu, daca este vreme placuta poti evita folosirea uscatorului de haine. Mancarea ce doresti sa o mentii la rece in frigider asteapta mai intai sa se raceasca de la sine, in timp ce atunci cand aerul conditionat este pornit trebuie sa eviti deschiderea geamurilor pentru a limita risipa.

Desigur ca si consumul inregistrat si citirea facturilor ajuta la o mai buna intelegere in ceea ce priveste modul in care poti economisi. Acei termeni sunt poate mai greu de inteles insa nu si imposibil.

Cere ajutorul operatorului tau pentru a urmari ce tip de consum ai si pentru a opta pentru  un abonament care te avantajeaza mai mult. Nu ar trebui sa ti se refuze aceasta cerere; pentru ca in zilele noastre piata este liberalizata, ai de unde alege un furnizor de energie electrica dupa bunul plac.

Leave a Reply