Cum alegi cabinetul medical potrivit pentru animalul tau de companie

Daca pana nu demult a avea un animal de companie era vazut drept un lux sau, cel mult, o ocupatie pentru persoanele care locuiau la casa, astazi, acestea au devenit mai mult decat raspandite, fara a mai conta locul si mediul in care traim.

Astfel, cainii si pisicile aproape ca au devenit parte a societatii, indiferent ca traim la bloc sau la curte. Mai mult, inclusiv sociologii au aratat ca persoanele singure traiesc mai putin decat cele care au pe cineva in preajma lor.

Prin urmare, daca dorim sa traim mai mult, dar si mai sanatos, cu mentinerea vie a grijii fata de cineva care sa ne fie permanent aproape, atunci un animal de companie poate fi solutia perfecta.

Asemenea oamenilor insa, si animalele de companie au nevoie de o ingrijire adecvata. Dincolo de asigurarea celor zilnice traiului, precum procurarea hranei, spalatul sau ingrijirea cosmetica, animalele de companie necesita atentie si din punct de vedere medical.

Astfel, cel putin in cazul cainilor sau pisicilor, acestea trebuie inregistrate pe cabinetul veterinar, eventual cipate, prin montarea de microcipuri de identificare.

De asemenea, la cabinetul veterinar animalul va primi un carnet de sanatate in care sunt trecute vaccinarile si eventualele afectiuni, asemenea fiselor medicale intocmite in cazul pacientilor umani.

Cum aleg insa un cabinet veterinar potrivit pentru cainele sau pisica mea? Mai mult, ce trebuie sa urmaresc la acesta, astfel incat sa fiu sigur ca animalul meu de companie va primi ingrijirea de care are nevoie, in tmpul cel mai scurt?

Primul lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere la un cabinet veterinar este proximitatea. Asemenea medicului de familie, un cabinet veterinar este bine sa fie aproape de domiciliul nostru sau, cel putin, usor accesibil.

De asemenea, trebuie sa urmarim ca acesta sa aiba un program rezonabil, la care sa avem acces dupa ce venim de la serviciu sau chiar la ore mai inaintate, la prima ora a diminetii.

Nu in ultimul rand, ar trebui sa urmarim ca acesta sa fie nu doar rezonabil ca pret, dar si sa aiba dotarile necesare in caz de accidente sau investigatii mai amanuntite.

Astfel, un cabinet veterinar bun ar trebui sa fie prevazut cu un aparat radiologie veterinara, precum si cu personal specializat in chirurgie si radiologie.

Aceasta in conditiile in care cateii si pisicile sunt predispusi la accidente de tot felul, unele cauzate, in cele mai multe dintre cazuri, de catre companionii lor bipezi.

Va veti intreba, poate, la ce bun toate acestea, cand, de fapt, accidentele de acest gen sunt destul de rare? In primul rand, trebuie avut in vedere ca un aparat de radiologie veterinara este absolut necesar, cata vreme un caine sau o pisica nu ne poate spune ce-l doare.

De multe ori, nu trebuie sa dea o masina sau o bicicleta peste el, pentru ca animalul sa sufere de o afectiune. Observam de multe ori ca animalul nostru se simte rau, nu mai mananca, nu mai are chef de viata, acestea ascunzand alte probleme.

Este motivul pentru care un aparat de radiologie veterinara poate face diferenta intre un simplu consult si un diagnostic corect pentru animalul nostru de companie.

 

Leave a Reply