Cum iti gasesti de lucru ca programator IT

Candidatii care pot demonstra potentialilor angajatori programe concrete pe care le-au creat vor avea cel mai mult de castigat. Pentru ei a obtine un loc de munca este simplu. Programatorii IT ar trebui sa-si creeze un portofoliu bazat pe web a proiectelor lor de programare, care pot fi usor partajate cu angajatorii si persoanele de contact din retea. O diploma de absolvent in domeniu este, de asemenea importanta, mai ales daca este de studii superioare. Poti incepe cu aceste cursuri java acreditate.

Reconecteaza-te cu angajatorii anteriori in cazul in care ai lucrat ca intern sau chiar ca un angajat al serviciului de baza si cere recomandari de la profesionistii de calculatoare pe care ii cunosti. Aduna aceste contacte, adauga prietenii si familia, si programeaza intalniri pentru a obtine un feedback despre portofoliul tau si sfaturi despre cautarea de locuri de munca. Aceste interviuri informative vor oferi contactelor tale sansa de a obtine o apreciere pentru abilitatile dobandite si poate duce adesea la recomandari pentru interviuri de locuri de munca.

Viseaza un pic. Genereaza o lista a angajatorilor IT ideali, vizitati-le site-urile si aplicati in sectiunea de cariera. Liste de revizuire, precum “Cele mai bune companii pentru care sa lucrezi” pot genera unele idei.

Intervievarea pentru jobul de programator

Interviurile pentru programatori IT tind sa fie destul de diferite de procesul de interviu standard. Intervievatorii vor pune intrebari tipice de comportament pentru a determina daca candidatii se pot referi la exemple de rezolvare a problemelor, pentru a le testa comunicarea cu clientii si utilizatorii si toleranta fata de frustrare. Recrutorii vor testa, de asemenea, cunostintele tehnice ale candidatilor, cerandu-le sa explice si sa defineasca termenii si procesele de programare.

Unii operatori vor pune intrebari de rezolvare a problemelor ipotetice, pentru a testa procesele de gandire ale candidatilor. De exemplu, s-ar putea sa fiti rugat sa va dati seama cat de multe masini trec peste un pod intr-o zi obisnuita. Angajatorii vor fi interesati de abilitatile dumneavoastra si rationamentul logic, mai degraba decat de un raspuns corect.

Vi se poate solicita sa creati un program de proba folosind codul de pseudo pentru a rezolva o problema ipotetica pe o tabla. Angajatorii vor cauta in tine ca poti demonstra o abordare logica a programarii. Tu trebuie sa pui accentul pe proces si sa-ti explici cat mai bine metoda. Uneori, intervievatorii solicita candidatilor la postul de programator IT sa revada un codul pentru un program, in scopul de a identifica si de a corecta eventualele erori.

Leave a Reply