Cum iti protejezi pomii de atacul cartitelor

Desi sunt vietati care pot aduce foarte multe beneficii terenului pe care il frecventeaza, daunele pe care cartitele le provoaca reprezinta motivul principal pentru care au fost incluse in categoria daunatorilor.

Solul in care sunt prezente cartitele va fi un sol mai bogat si totodata va fi protejat de multi alti daunatori, insa cartitele te pot face sa-ti doresti sa gasesti cat mai rapid cel mai bun mod de a scapa de ele.

Pomii fructiferi pot avea foarte mult de suferit atunci cand sunt atacati de cartite. Acestea le pot roade radacinele, iar noi vom observa ca pomii s-au uscat fara sa ne dam seama care este adevaratul motiv. Cauza va fi descoperita abia atunci cand vom sapa in jurul pomului si vom vedea ca radacinile sale au fost grav afectate.

In acest articol ne-am propus sa vorbim despre metodele de protectie ale pomilor fructiferi impotriva daunelor produse de cartite. Astfel, daca si pomii tai sunt afectati adesea de atacul cartitelor, atunci acest articol te va ajuta sa rezolvi aceasta problema o data pentru totdeauna!

Cele mai eficiente metode de a tine cartitele departe de pomii tai

O livada necesita foarte mult timp si foarte multa munca. Pomii ne vor oferi recolte bogate abia dupa cativa ani buni de la plantare si nu e nimic mai suparator decat sa vezi ca pomii ti se usuca brusc chiar inainte sa te poti bucura de prima recolta.

Iata care sunt cele mai eficiente moduri prin care iti poti proteja pomii fructiferi de cartite:

Ultrasunetele – scapa de cartite folosind tehnologia

Inamicul numarul 1 al cartitelor este reprezentat de acele aparate anti cartite folosite tot mai des pentru combaterea cartitelor.

Aceste dispozitive au un mod de functionare foarte inovativ. Folosesc ultrasunetele cu ajutorul carora pot proteja suprafete foarte mari de mai multe tipuri de daunatori.

Ultrasunetele emise sunt foarte suparatoare pentru cartite, actionand direct la sistemul nervos al acestora, obligandu-le astfel sa paraseasca raza de actiune intr-un timp cat mai scurt.

Poti gasi astfel de dispozitive pe Fara-Daunatori.ro. Vei avea la dispozitie o gama diversificata de produse care folosesc tehnologia pentru a scapa de daunatori intr-un mod cat mai eficient. Rezultatele se vad rapid iar aceste dispozitive au, de asemenea, si rol de prevenire a aparitiei cartitelor.

Unele modele functioneaza cu ajutorul bateriilor, dar exista si aparate anti-cartite cu alimentare solara, astfel incat nu va trebui sa porti grija alimentarii.

Foloseste pastile de naftalina

Desi pentru oameni mirosul de naftalina nu este neplacut ci dimpotriva, in cazul cartitelor aceste pastile de naftalina pot reprezenta solutia ideala pentru alungarea lor.

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci cateva pastile de naftalina in galeriile cartitelor, iar acestea vor parasi imediat acel teritoriu, fiind foarte deranjate de mirosul puternic de naftalina.

Pune crengi de brad in galeriile cartitelor

La fel de deranjate sunt cartitele si de mirosul puternic al crengilor de brad. Drept urmare, poti folosi acest truc pentru a alunga cartitele de pe proprietatea ta.

Fereste pamantul scos la suprafata de cartite, pentru a descoperi galeria acestora, in care poti introduce crengute de brad. Vei observa ca in scurt timp musuroaiele nu vor mai aparea in livada iar pomii, de asemenea, nu vor mai fi afectati.

Lavanda

Lavanda este o planta cu foarte multe beneficii pentru organismul uman, insa nu la fel de benefica este si pentru cartite. Mirosul puternic de lavanda proaspata afecteaza simturile cartitelor, astfel incat acestea nu vor mai putea gasi hrana.

Drept urmare, vor dori sa se indeparteze cat mai mult de zona protejata cu ajutorul lavandei.

Acestea sunt cateva recomandari cu ajutorul carora iti poti proteja pomii fructiferi de atacul cartitelor. Foloseste-le si tu pentru a te bucura de o livada roditoare si frumoasa!

Leave a Reply