Cum poti afla daca strategia SEO da rezultate – indicatori importanti

In acest articol, vom incerca sa va explicam indicatorii importanti in SEO, acei parametri cu ajutorul carora, va veti putea face o imagine generala despre directia in care merge site-ul, din punct de vedere al optimizarilor. Daca te intereseaza SEO de calitate pentru website-uri, intra pe http://smartseopack.com .

  1. Observarea unor ranguri mai bune pentru cuvintele cheie minore.

Daca observi un ranking mai bun pe cuvintele cheie majore ar fi perfect, dar, de vreme ce acesta este un scop pe care probabil il vei atinge in cativa ani, poti verifica constant cum se situeaza optimizare pe cuvintele cheie minore. Cuvintele cheie minore sunt cele de unde ar trebui sa incepi, deoarece sunt mai usor de optimizat si pot aduce si ele trafic substantial pe website-ul tau.

Pentru a-ti da seama daca acestea au crescut in rang, observa optimizarea dinaintea campaniei SEO si compar-o cu cea din momentul de fata. Desigur, aceasta modalitate de masura nu este foarte precisa, deoarece pot exista si fluctuatii de sezon, dar in general evolutia acestor cuvinte cheie minore, poate da o idee generala despre progres sau despre lipsa acestuia.

  1. Cresterea numarului cuvintelor cheie unice.

Poti de asemenea sa faci un raport al cuvintelor cheie unice, care au indrumat utilizatorii catre site-ul tau (care ti-au adus asadar, trafic pe site). Poti face asta cu Google Analytics si iata cum: mergi la Sources > Search > Organic si in partea de jos vei observa care din aceste cuvinte cheie ti-au adus trafic pe site. Daca numarul cuvintelor cheie unice este in crestere, atunci optimizarea ta este mai buna decat la inceput.

  1. Cresterea traficului cu ajutorul motoarelor de cautare.

Traficul in crestere poate fi primit nu numai prin Google dar si prin alte motoare de cautare. Google este intr-adevar numarul 1 din acest pucnt de vedere, dar vei observa ca traficul prin celelalte motoare de cautare este unul mult mai targetat si conteaza foarte mult.

Pentru a vedea daca exista o crestere a traficului prin aceste motoare de cautare, uita-te in log-urile serverului in campul “referrer” si vei vedea de unde vine acest trafic, la tine pe site.

  1. Ranguri imbunatatite prin serviciile de ranking.

Un indicator si mai bun despre faptul ca website-ul unui anumit client merge intr-o directie buna din punct de vedere al optimizarii seo, este observarea rangurilor imbunatatire, folosind verificarea prin serviciile de ranking. Aceste servicii de ranking includ Google Page Rank, precum si alte servicii ca de exemplu Alexa, Domain Authority (DA) sau altele. Dintre toate aceste servicii de ranking, Alexa este cel mai flexibil, deoarece isi face update rank-urilor, zilnic.

PR este updatat de 4 ori pe an (deci destul de rar), iar DA nu este nici el updatat foarte frecvent, deci este foarte posibil ca rangul site-ul tau (conform serviciului respectiv) sa nu ia in considerare deloc eforturile tale recente, in ceea ce priveste strategiile SEO. Foloseste intai Alexa si in timp (in paralel), poti incepe sa folosesti si celelalte servicii de ranking.

Leave a Reply