Cum puteti preveni problemele de vedere daca petreceti mult timp la PC?

Poate ca slujba ta necesita ore de lucru la un computer. Poate va place sa va petreceti timpul liber pe net. Oricare ar fi motivul, corpul tau simte efectele petrecerii prea mult timp in ochi uscat, ochi obositi, dureri de cap, dureri de gat, vedere neclara. Din fericire, ajutorul este pe drum.

Iata cativa pasi simpli pe care ii puteti urma pentru a minimiza impactul negativ al calculatorului asupra vederii dvs.

Continuati sa clipiti.

Este deosebit de important ca atunci cand petreceti timp in fata calculatorului sa clipiti. Probabil nu vi se pare interesant sa faceti acest lucru, insa clipitul va spala ochii in lacrimile terapeutice naturale.

Amintiti-va 20-20-20.

La fiecare 20 de minute, petreceti 20 de secunde, privind la ceva de 20 de metri distanta, minim. Se spune ca acest truc ajuta foarte multe persoane care lucreaza la calculator, asa ca nu aveti nimic de pierdut daca incercati sa va protejati vederea tinand cont de acest truc.

Obtineti lumina potrivita.

Iluminarea buna nu este doar la fel de placuta – este sanatoasa pentru ochii dumneavoastra. Deci, pastrati lumina stralucitoare deasupra capului la un nivel minim.

Tine-ti lampa de birou stralucitoare pe birou. Incercati sa tineti lumina ferestrei in lateral, mai degraba decat in ​​fata sau in spatele dvs. Utilizati jaluzele si obtineti un ecran de orbire. Pozitionati ecranul computerului pentru a reduce reflexiile din ferestrele sau luminile de interior.

Monitorizati monitorul.

Tineti-l la cel putin 20 de centimetri de la ochi. Centrul ar trebui sa fie de aproximativ 4 pana la 6 centimetri sub ochii dvs. De asemenea, asigurati-va ca este suficient de mare si are doar luminozitatea si contrastul potrivit.

Reglati ecranul astfel incat sa il vedeti usor in jos si sa aveti o distanta de aproximativ 24-28 inci. Ajustati setarile ecranului la locul in care sunt confortabile – polaritatea contractelor, rezolutia, palpairea etc.

Purtati ochelari de protectie pentru calculator.

Medicul dvs. va poate prescrie o pereche de ochelari doar pentru a vedea bine ecranul computerului. Daca este necesar, purtati lentilele corective corespunzatoare in timp ce va aflati la computer, in timp ce puteti opta pentru rame ochelari de vedere Polarizen.

Este foarte important sa va indreptati atentia spre cele mai potrivite rame pentru ochelarii pe care ii folositi atunci cand sunteti in fata calculatorului. Este foarte important in primul rand ca ramele alese sa fie confortabile.

Exista rame care va pot jena la nas sau la urechi, si cu siguranta nu doriti sa purtati o asemenea pereche de ochelari o zi intreaga atunci cand va desfasurati activitatea in fata calculatorului.

Mergeti la medic.

In timpul examinarii oculare, medicul dumneavoastra ocular poate verifica mai mult decat problemele de vedere provocate de timpul petrecut in fata computerului.

Medicul cu siguranta va cauta semne de stari de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, colesterolul ridicat, hipertensiunea arteriala, glaucomul si degenerescenta maculara. Este o parte importanta a rutinei generale a sanatatii.

Asadar, in cazul in care locul dvs. de munca presupune folosirea calculatorului, sau chiar daca sunteti un gamer impatimit si folositi cateva ore bune pe zi calculatorul, atunci cu siguranta trebuie sa tineti cont de toate aceste sfaturi.

Leave a Reply