Cum să aveți succes în parteneriate cu firme din China?

Vizita în SUA în aprilie a președintelui chinez Xi Jinping și întâlnirea pe care a avut-o cu președintele american la summitul G20 subliniază că piața Chinei este una atractivă pentru extindere – din numeroase motive.

Acest gigant asiatic este acum cea de-a doua cea mai mare piață de consum din lume și se poate lăuda cu o populație masivă de consumatori care au datorii mici și o mulțime de bani pe care să îi cheltuiască. În plus, multe branduri occidentale s-au dovedit a fi foarte populare pe piața chineză.

Întreprinderile din SUA pot beneficia, de asemenea, de parteneriate cu companii din China pentru a-și îmbunătăți lanțul de aprovizionare, având în vedere industria de prelucrare foarte sofisticată a Chinei.

Dacă plănuiți să vă orientați către sfera de afaceri China sau să vă realizați producția acolo, trebuie să țineți cont de mai mulți factori culturali și logistici care vă vor forma strategia pe măsură ce vă desfășurați activitatea în interiorul țării. Va trebui să învățați să recunoașteți aceste diferențe și să vă adaptați practicile pentru a găsi un succes susținut.

Stabiliți obiective pe termen lung

Este adevărat în orice situație în care trebuie să le dovediți clienților și vânzătorilor că produsul este potrivit și că răspunde cerințelor. Dar este chiar mai mult o problemă delicată atunci când vă extindeți într-o țară precum China. Cumpărătorii și vânzătorii locali pot fi precauți în mod inerent față de dvs. ca o persoană din afară, deci trebuie să acordați o atenție deosebită semnalelor pe care le trimiteți comunității în care intrați.

O strategie de succes în acest domeniu este de colaborarea cu cei care înțeleg viziunea și valorile pe care le-ați prezentat companiei dvs. și care sunt investite în succesul vostru pe termen lung. Acest lucru vă va ajuta să demonstrați că nu vedeți China decât ca pe o modalitate prin care vânzătorii și producătorii să vă ajute să reduceți costurile și să creșteți profitul, ci ca pe un canal pentru parteneriate reciproc avantajoase.

Luați în considerare marile diferențe culturale

Majoritatea occidentalilor sunt foarte puțin conștienți de diferențele majore întâlnite în cultura chineză, iar acestea pot avea un impact important asupra succesului companiei dvs. în țară. De exemplu, culorile pot avea semnificații foarte specifice pentru poporul chinez; roșu, de exemplu, este asociat cu noroc. În timp ce albul simbolizează puritatea, este de asemenea culoarea cea mai asociată cu moartea.

Înțelegeți că nici o companie din China nu este deconectată de la politică

În funcție de industrie, mulți întreprinzători pot să înceapă și să opereze o afacere numai cu interferențe minime de la agenții guvernamentale, de stat și locale. Dacă lucrați într-un sector nereglementat, este posibil să nu vă gândiți nici măcar la modul în care guvernul vă afectează afacerea până când este timpul să vă plătiți impozitele.

În schimb, în China, agențiile guvernamentale se implică în tot. Cu toate acestea, este important să rețineți că, în multe cazuri, birocrații locali pot fi mai puternici decât autoritatea centrală chineză. În consecință, este esențial să studiați peisajul politic al zonei în care veți opera și să învățați cum să navigați amestecul unic de centralizare și descentralizare care este prezent în întreaga economie.

Leave a Reply