Cum se aleg scaunele pentru gaming?

In momentul in care discutam despre gaming, cu siguranta nu ne mai referim doar la calculatoarele special create pentru pasionatii de jocuri de calculator, ci ne referim si la scaune pentru gaming si gameri, despre care vom discuta in continuare acestui articol.

Gamerii tin cont de mai multe detalii importante atunci cand isi aleg aceste scaune speciale, iar unul dintre acestea este ergonomia, iar aici includem si spatarul scaunului, si bratele scaunului, si sezutul dar si piciorul scaunului.

Apoi, conteaza foarte mult materialele din care sunt construite scaunele, asa ca mai intai de toate vom aminti tapiteria scaunului pentru gaming. O la fel de mare importanta o are si structura de rezistenta a scaunului pentru gaming.

Exista gameri care atunci cand se afla in cautarea unui scaun special pentru gaming, isi indreapta atentia spre acele scaune care dispun de diferite dotari suplimentare cum ar fi suprafetele speciale pentru sprijin, sistemul audio sau conectivitatea.

Ei bine, acum ca am vazut care sunt detaliile de care tin cont gamerii cand isi aleg scaunul, cu siguranta trebuie sa vedem si care sunt tipurile de scaune speciale pentru gaming.

Scaunul pentru PC

Acesta este probabil cel mai obisnuit scaun de joc din aceasta nisa. Se aseamana cu scaunul de birou pivotant si este potrivit pentru jucatorii care joaca frecvent jocuri PC.

Pentru a imbunatati performantele si pentru a oferi o experienta mai buna in joc, scaunul pentru jocuri PC a fost proiectat cu tehnologii si desene similare celor utilizate in scaunele de masina, pentru a oferi confort si rezistenta suprema pentru orele nesfarsite pe care jucatorii le petrec pe scaun.

La fel ca si scaunul pivotant al biroului, scaunul pentru jocuri PC are rotite, inaltime si caracteristici de reglare a inclinarii, dar are si caracteristici suplimentare, inclusiv brate comfortabile, tetiere superioare si suport pentru cherestea, precum si amortizoare detasabile.

Scaun Racer

Asa cum sugereaza si numele, un scaun de curse este proiectat in principal pentru a satisface jocurile de curse. Cele mai obisnuite materiale folosite la fabricarea acestora includ piele naturala si piele sintetica.

In timp ce cele mai multe scaune iau forma scaunului pentru jocuri PC, dar sunt prevazute cu mai mult amortizare, suport si ajustabilitate, unii gameri opteaza pentru un design pozitionat mai jos, asemanator cu cel al scaunelor pentru masini.

Nu numai ca acestea ofera confort maxim in timpul jocurilor, dar ofera si cea mai buna rezistenta in timpul orelor lungi de utilizare. In timp ce scaunele de baza pentru gaming sunt dotate cu roti, cotiere, spatar, precum si reglaje inaltime, inclinare si pivotare, modelele mai avansate vor incorpora volanele si pedalele. De fapt, toate aceste caracteristici sunt menite sa simuleze pe deplin mediul real de curse.

Scaun de joc cu pedestal

Scaunul de joaca pentru piedestal combina proprietatile unui scaun pivotant, scaun cu balansoar si un scaun de reclinare. Este usor ridicat si se sprijina pe o baza pedestala in loc de picioare care ii permie utilizatorului sa se roteasca. Scaunul pentru jocuri de tip pedestal poate fi inclinat si asezat in pozitia preferata a jucatorului.

Are o amortizare confortabila pe spatar, cotierele si tetiera sunt si ele confortabile. In functie de nevoile de joc ale gamerilor, exista scaune piedestal cu functii suplimentare, cum ar fi accesoriile pentru curse, difuzoarele incorporate si suporturile de accesorii pentru jocuri, pentru a numi doar cateva.

Scaun hibrid de jocuri

Cele mai multe dintre acestea sunt de obicei personalizate pentru doar cativa gameri care isi pot permite acest lucru. Scaunele hibride de jocuri sunt cel mai bine descrise ca o fuziune de geniu a doua sau mai multe tipuri diferite de scaune de jocuri. De exemplu, puteti avea caracteristicile unui scaun de joc pentru piedestal imbinate cu cele ale unui scaun de curse.

Scaun sac

Acesta reprezinta o optiune populara printre gameri, atat pentru ca nu are un pret foarte mare, dar si pentru ca ofera un foarte bun confort. Dezavantajul insa este ca pe termen lung scaunul va tine corpul intr-o pozitie nu tocmai sanatoasa, asa ca acest scaun este ideal pentru a fi utilizat perioade scurte de timp.

Leave a Reply