Cum se folosesc sculele electrice

Sculele electrice fac posibila indeplinirea mai multor sarcini rapid si eficient. Dupa cum sugereaza si numele, acestea folosesc energie electrica pentru a functiona si, prin urmare, nu sunt manuale. Reduce timpul necesar pentru o sarcina care, de cele mai multe ori, este supusa interventiei manuale si erorilor. Sculele electrice sunt proiectate sa functioneze pentru dvs. si sa va usureze munca.

Atunci cand sunt utilizate in mod corespunzator, ele ajuta la minimizarea erorilor si la maximizarea sigurantei. Unele dintre sculele electrice utilizate in mod obisnuit sunt fierastraul circular, masina de slefuit, polizorul, lama circulara, si multe altele.

Pe masura ce folosesc energie electrica si au piese in miscare rapida, este esential sa exercitati prudenta in timp ce le folositi. Pentru a va mentine in siguranta cu sculele electrice, trebuie sa fiti constienti de doi factori majori: la actiunea uneltelor si ce le imputerniceste. Iata cateva sfaturi care va ajuta sa utilizati scule electrice eficient.

– Cititi intotdeauna instructiunile producatorului atunci cand utilizati scula electrica. Da, va cerem sa le cititi.

– Pastrati toate instrumentele bine intretinute, asigurandu-va intotdeauna ca sunt deconectate inainte de a lucra la ele. Lamele ar trebui sa fie tinute curate.

– Alegeti instrumentul potrivit pentru lucrare. Examinati fiecare unealta, inclusiv cablurile de alimentare si furtunurile pneumatice. Nu il utilizati daca este deteriorat. Asigurati-va ca ati etichetat-o ​​”Nu utilizati”, ca un memento pentru dvs. si pentru ceilalti.

– Testati mai intai inainte de a pune in aplicare. De fiecare data cand porniti o unealta ca o masina de gaurit sau un fierastrau, veti genera cuplu. Asigurati-va ca sunteti bine echilibrat, cu o buna aderenta inainte de a-l utiliza conform necesitatii. Cand ati terminat cu o unealta, deconectati-o, nu o transportati niciodata conectata la cablu sau furtun.

– Protejati-va ochii, plamanii si extremitatile. Purtati intotdeauna echipament personal de protectie cum ar fi casca pe cap sau ochelari de protectie.

– Sculele electrice prezinta pericole unice, cel mai mare dintre acestea fiind faptul ca energia electrica doreste intotdeauna sa isi faca o cale spre sol. Ar putea fi chiar prin dvs. Sculele electrice trebuie sa aiba intotdeauna un cablu cu trei fire cu impamantare. Nu conectati niciodata un cablu cu trei varfuri intr-un recipient cu doua varfuri.

– Circuitele scurte sunt frecvente atunci cand utilizati ceva care functioneaza pe energie electrica. Purtati manusi si cizme pentru un strat suplimentar de izolatie.

Nu utilizati unelte electrice pe arbusti umezi sau iarba. Dupa ce lucrati cu instrumentele dvs., depozitati-le intr-un loc curat si uscat.

Cu aceste masuri de precautie, sunteti in siguranta sa utilizati sculele electrice. Amintiti-va, precautia este mai buna decat vindecarea!

Leave a Reply