Curiozitati despre ceea ce presupune meseria de detectiv particular

Sa traiesti in societatea actuala inseamna sa fii supus, chiar fara sa realizezi, la unele pericole, planuri neortodoxe sau chiar infractiuni care vin de cele mai multe ori din partea persoanelor la care te astepti cel mai putin, rude, prieteni sau chiar colegi.

Nu iti ramane de facut decat sa denunti la politie cazul, insa in lipsa dovezilor concludente serviciile unui detectiv particular par sa fie cea mai eficienta solutie.

Firmele de dectectivi particulari din Romania sunt destul de numeroase, aceasta meserie fiind din ce in ce mai populara in ultimii ani. Probabil ca un aport la acest lucru a foat adus de numeroasele emisiuni televizate pe aceasta tema care se bucura de o mare notorietate in randul publicului roman.

Daca cu ani in urma numai persoanele cu un anumit statut social isi permiteau sa acceseze acest segment, in prezent oricine isi permite sa apeleze la serviciile unui detectiv particular care sa il ajute sa-si rezolve problemele personale sau profesionale. Deci iata ca, desi relativ noua, meseria de detectiv particular incepe sa castige tot mai mult teren si la noi in tara, intrucat sunt situatii ce nu pot rezolvate altfel decat prin servicii de investigare sau supraveghere.

Ce ar trebuie sa stie toata lumea despre meseria de detectiv particular

Se intampla uneori ca oamenii sa catalogheze gresit meseria de detectiv particular, considerand ca este gresit ca cineva sa „isi bage nasul” in vietile altor persoane. Altfel spus, se sustine ca nimeni nu are dreptul sa invadeze viata intima a unei persoane, fara drept. Ei bine, trebuie sa stii ca firmele de detectivi particulari isi desfasoara activitatea in conformitate cu dispozitiile legale, ceea ce inseamna ca respecta viata intima, de familie a persoanei investigate.

Detectivii particulari nu sunt altceva decat niste oameni care au in vedere descoperirea unor informatii prin studierea unor urme si prin urmarirea unor persoane. Chiar daca in cele mai multe cazuri un detectiv particular lucreaza individual, exista si situatii mai complexe in care se impune munca in echipa.

In ceea ce priveste echipamentul unui detectiv particular, trebuie sa stii ca nu poate lipsi din echiparea acestuia binoclul, microfonul, camera de fotografiat si legitimatia de detectiv. Desigur, in unele cazuri lista mai poate fi completata si cu alte elemente, insa cele enumerate constituie baza. Este important ca acestia sa nu se evidentieze prin ceva anume, motiv pentru care aleg sa poarte o vestimentatie comuna pentru a se pierde in multime.

Cert este faptul ca e o meserie complexa, pe care nu o poate practica oricine. Asta pentru ca detectivii trebuie sa aiba capacitatea de a se pune in pielea subiectului-tinta, sa fie buni psihologi si sa anticipeze urmatoarea miscare a persoanei urmarite. In urma investigatiilor si anchetelor care se pot intinde pe o durata mai mare de timp – daca este vorba de un caz mai complex, va rezulta un raport final care va contine acte doveditoare insotite de fotografii, atunci cand este cazul.

Pe cine urmaresc detectivii?

De cele mai multe ori in filme sau in carti detectivii pandesc partenerul suspectat de adulter, ceea ce multi sunt tentati sa creada ca se intampla si in viata reala.

Acestia insa sunt angajati sa investigheze anumite situatii care nici nu ti-ar fi trecut prin minte, cum ar fi verificarea unui angajat banuit de furt sau de concurenta neloiala, scurgeri de date si informatii din companie sau divulgare de secrete de serviciu, verificarea unui partener de afaceri, evaluarea concurentei, aflarea istoricului viitorului ginere sau viitoarei nurori de catre socri, aflarea anturajului si locurilor frecventate de copil de catre parinti, iar lista nu se opreste aici.

Se spune ca informatia te face mai puternic, de aceea este cel mai bine cunosti cat mai multe detalii despre oamenii din jurul tau si activitatea lor, astfel incat nu vei fi luat prin surprindere de o veste nu tocmai placuta. Detectivpremium.ro – companie specializata in investigatii private – ofera consultanta gratuita tuturor celor interesati, iar daca se constata ca se poate merge mai departe cu cazul, se incheie si contractul.

In orice caz, daca doresti sa abandonezi cauza pentru ca in urma discutiilor initiale realizezi ca cerintele tale nu se pliaza pe profilul firmei sau alte asemnea neajunsuri, ai siguranta ca totul va ramane sub lacatul tacerii.

Leave a Reply