De ce consuma oamenii miere de manuka?

Mierea de manuka este un tip de miere care este facuta de albinele din nectarul copacilor Manuka originari din Insula de Nord a Noii Zeelande. Arborii Manuka din care este obinut si tipul de Miere de Manuka TA25+ Ecologica/Bio (cunoscuti si ca arbori de ceai) incep sa para arbusti obisnuiti, dar cresc in copaci cu o inaltime de opt metri.

Apicultorii care doresc sa surprinda acest “aur lichid” isi misca stupii langa copacii Manuka in lunile de primavara si de vara, cu putin inainte de inflorirea copacilor.

Initial, mierea de Manuka a fost aruncata, avand un gust puternic. Acest lucru s-a schimbat, totusi, in 1981, cand oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta miere are proprietati antimicrobiene, asa ca in prezent din ce in ce mai multa lume isi indreapta atentia spre Miere de Manuka TA25+ Ecologica/Bio.

Beneficii pentru sanatate

Mierea din manuka contine o cantitate mare de MG (metilglioxal) si DHA (dihidroxiacetona) care o ajuta sa-i dea proprietatile sale anti-bacteriene. Mierea din manuka medicala poate fi aplicata arsurilor si ranilor minore, oferind o bariera protectoare si ajutand la accelerarea vindecarii.

Unele studii au sugerat ca este un antiinflamator foart bun si ca poate ajuta la scaderea colesterolului si poate atenua problemele digestive.

Ca orice miere, mierea de Manuka are in mod natural un continut ridicat de zahar, deci daca sunteti diabetic sau trebuie sa va urmariti aportul de zahar, va trebui sa fiti atenti sa nu consumati prea mult.

Poate fi buna pentru cariile dentare

Suna contra-intuitiv, dar efectele antibacteriene ale lui manuka pot avea beneficii si pentru dinti si gingii tale. Un studiu realizat in 2004 a analizat consumul de miere de manuka, si s-a ajuns la concluzia ca aceasta ar putea reduce placa si gingivita.

Dupa trei mese zilnice, participantii au fost instruiti sa mestece miere pentru 10 minute sau sa mestece o guma fara zahar. Grupul care a consumat miere de manuka a aratat o reducere semnificativa a placii si a sangerarilor gingivale, comparativ cu cei care au mestecat guma fara zahar.

Este durabil si usor de stocat

Miere originala manuka tinde sa fie mult mai scumpa decat borcanele de miere comerciala, dar va dura in dulapul dvs. de ani de zile. Mierea de manuka are o consistenta mai groasa decat mierea de masa normala.

Este o substanta incredibil de durabila, deci nu trebuie sa fie tinuta la frigider dupa ce a fost deschisa. Incercati sa pastrati manuka departe de lumina directa a soarelui, deoarece acest lucru poate modifica unii din markerii chimici naturali de-a lungul timpului.

Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte, este cat se poate de firesc sa va indreptati atentia spre Miere de Manuka TA25+ Ecologica/Bio, pentru a va bucura de atat de multe beneficii.

Daca veti opta pentru aceasta miere speciala, trebuie sa stiti ca pentru copii, doua – trei lingurite pe zi sunt suficiente, in timp ce pentru adulti doza zilica recomandata este intre trei si patru lingurite.

Precizam faptul ca indicat este ca prima lingurita sa fie dimineata pe stomacul gol si minim 15-20 minute dupa administrarea mierii sa nu se consume lichid sau mancare dupa aceea.

Leave a Reply