Forarea pentru puturi implica proceduri multiple, ceea ce pentru un necunoscator va insemna ca toata povestea sa se reduca la ideea de pret si ce deranj implica pentru el totul, pana la finalizarea forajului. Chiar si asa, pretul nu poate fi unul batut in cuie, deci preferabil sa existe informare despre toti pasii, pentru a intelege in cele din urma si cat de rentabil este pretul.
Factorii ce influenteaza pretul de foraje puturi sunt variati. In primul rand tine de solul respectiv, cat este de dur si deci cat de usor va fi sa fie forat. In functie de acesta se va alege si tehnica de forat, cea potrivita pentru o executie de calitate. Urmeaza si debitul de forare, diametrul de tubare fiind ales.
Sursa de apa este cea care determina toate elementele definitorii despre tehnica de forare abordata. Pozitia si respectiv adancimea acviferelor din zona, eventuale probleme legate de acces, de gabarit, precum si materialele folosite sunt de asemenea factori care pot determina pretul misiunii de forare. Altfel spus, nu se poate sa existe un pret standard in ceea ce priveste forarea.
Foraje profesionale
Este extrem de important sa se faca diferenta intre servicii. Vor exista si cei care spun ca gasesc varianta mai ieftina. Insa asta nu este o siguranta ca se va oferi si prefesionalism si calitate. Asadar, de preferat e sa nu existe o orientare spre costuri mai mici in principal. Spre deosebire de amatori, echipele profesioniste pot oferi foraje puturi realizate in timp util, dispunand de utilaje necesare pentru ca munca sa se desfasoare in termeni optimi.
Utilajele profesionale de forare sunt cele care fac diferenta. Acestea pot sapa cu diametre mari, la adancimi mari si foarte mari dupa caz, pot tuba cu plastic PVC de calitate. Ca drept rezultat intretinerea unui put va fi si ea mai rentabila – o astfel de lucrare bine facuta poate impune intretinere o data la 20 de ani sau poate mai mult.
De ce tip de foraj am nevoie
Este de preferat ca echipa cu care urmeaza sa colaborezi sa ofere si partea de consultanta. Nu poti sti, din perspectiva unui necunoscator, de ce tip de foraj ai nevoie. Insa aceasta decizie depinde de debitul de apa necesar zilnic si multe alte detalii.
Pentru a obtine un debit de apa multumitor se impune forarea in adancime. Putini stiu ca apa se gaseste in straturi numite acvifere si cu cat se sapa mai adanc, cu atat acestea sunt mai de calitate. Primul acvifer numit si freatic poate fi contaminat, apa provenind de la precipitatii. Asadar se recomanda foraje mai mari de 50 de m adancime. Acest aspect este doar unul de amintit in astfel de cazuri.
Asadar, in functie de numeroase aspect, precum adancimea de forare si de abordarea tehnicii corecte, trebuie sa existe consiliere. O recomandare in acest sens este ecodrillforaje.ro. Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, cu o echipa bine pregatita si cu o baza in materiale de calitate, Eco Drill Foraje asigura foraje de calitate.