Interfata grafica in cadrul jobului de inginer de soft

Un programator IT concepe, de asemenea, o interfata grafica cu utilizatorul, astfel incat utilizatorii non tehnici sa poata utiliza software-ul prin optiuni de meniu simple ce tin doar de simpla apasare.

Aceasta interfata actioneaza ca un traducator intre utilizator si codul software-ului. Urmeaza cursuri de programare de la fasttrackit.org pentru a lucra in domeniul IT alaturi de cei mai buni.

Unii programatori IT, in special cei care lucreaza pe proiecte mari, care implica multe persoane implicate, utilizeaza ingineria de software asistata de calculator, instrumente pentru a automatiza o mare parte a procesului de codificare.

Aceste instrumente permit unui programator sa se concentreze asupra scrisului partilor unice ale unui program. Un programator de lucru pe proiecte mai mici va folosi de multe ori medii si aplicatii care cresc productivitatea prin combinarea compilatoarelor, a functiilor de cod prin generarea de date de testare si depanare.

Un programator va folosi, de asemenea, bibliotecile de coduri de baza care pot fi modificate sau adaptate pentru o aplicatie specifica.

Aceasta abordare conduce la elaborarea de programe mai fiabile si coerente si creste productivitatea programatorilor prin eliminarea unor etape de rutina. Programatorul va fi de asemenea responsabil pentru mentinerea sanatatii programului.

Cu cat design-ul de software a continuat sa avanseze, iar unele functii de programare au fost automatizate, programatorii au inceput sa-si asume unele responsabilitati care o data erau efectuate numai de catre inginerii de software.

Ca urmare, unii programatori asista acum inginerii de software in identificarea nevoilor utilizatorilor si proiectarea anumitor parti ale programelor de calculator, precum si alte functii.

Progresele tehnologice permit ca mare parte din munca unui programator IT sa poata fi facuta din locatii aflate la distanta, astfel incat unii programatori de calculator sunt capabili de a lucra de la domiciliu. Cei mai multi insa lucreaza in birouri curate, confortabile si isi petrec cea mai mare parte a timpului in fata unui calculator.

Ei lucreaza, de obicei, program complet patruzeci de ore pe saptamana si pot fi obligati sa lucreze ore suplimentare pentru a respecta termenele limita sau pentru a rezolva probleme tehnice.

Din cauza timpului petrecut in fata unui terminal de calculator, programatorii ar putea fi sensibili la oboseala oculara, probleme de spate sau probleme cu mainile si incheieturile, cum ar fi sindromul de tunel carpian.

Stiinta calculatoarelor este intr-adevar un termen larg. Unii oameni se arunca adanc in tenebrele sistemelor de calculator, pana la modul in care un procesor trimite de fapt comenzi pentru restul componentelor unui computer.

Unii dintre acestia sunt specialisti in retele de calculatoare, programare de tehnologii care sa ne tina conectati douazeci si patru de ore pe zi. Altii merg pe linia dintre designeri si programatori, facand un pic din ambele.

Indiferent de specializare, aceasta este o industrie de maturizare si pozitiile sunt tot mai specializate, astfel incat exista o multime de diferite tipuri de munca si sarcini de programator IT care urmeaza sa fie facute.

Leave a Reply