Odata cu retragerea iPhone 6S si SE de pe piata, cel mai vechi iPhone ramas disponibil a devenit iPhone 7 (impreuna cu tovarasul sau iPhone 7 Plus). Dar merita achizitia acestora (fie noi fie la mana a doua) mai ales in cazul modelelor second hand cu defecte ce necesita reparatii precum schimbare display iphone 7 plus? Puteti afla raspunsul citind review-ul de mai jos.
Apple a desemnat la momentul lansarii iPhone 7 și iPhone 7 Plus drept cele mai bune telefoane pe care le-a produs vreodată. Având în vedere faptul că acestea au venit cu o schimbare nu neapărat ceruta de public (lipsa mufei jack 3.5) precum si altele de acest gen, aceasta clasificare este insa discutabila, chiar si facand abstractie de modelele lansate ulterior.
In afară de consacratele variante Silver, Gold, Rose Gold, noul telefon vine cu încă două versiuni: Black matte și Jet Black. iPhone 7 are un ecran de 4,7 inci, cu o rezolutie de 1.334×750 de pixeli. In cazul lui 7 Plus display-ul de 5,5 inci este unul mai performant și suportă o rezoluție Full HD. Ambele versiuni folosesc un procesor quad-core Apple A10 Fusion. Acesta il face cu 20% mai rapid decât predecesorul 6S.
Modelul vine si cu 2GB RAM (în cazul iPhone 7) și 3GB RAM (în cazul lui 7 Plus). Cea mai remarcabilă diferență dintre cele două modele e insa camera foto: 7 Plus are doi senzori de 12 megapixeli pe spate, în timp ce iPhone 7 standard doar unul. Ambele au, însă, aceeași cameră frontală de 7 MP.
Motivul pentru care camera e atât de bună e cipul A10 Fusion ce are încorporat un procesor de semnal de imagine net mai bun, proiectat in-house. Printre alte îmbunătățiri aduse la acest capitol se numără capacitatea de a focusa mai rapid, stabilizarea optică, precum si optiunile de tone mapping local și white balance îmbunătățite.
Bateria vine cu o capacitate de 1.960 mAh pentru iPhone 7 și de 2.910 mAh pentru 7 Plus. Spatiul de stocare este de asemenea mai generos decat pe 6S. Astfel, cel mai „slab” din acest punct de vedere are 32GB, iar la polul opus se afla varianta de 256GB.
Punctele slabe ar fi rezistenta scazuta la zgarieturi, carcasa fiind facuta din aluminiu si acoperita de un strat lucios ce se zgarie usor. Chiar si Apple recomanda folosirea unei carcase pentru Jet Black, insa acest lucru ar diminua eleganta telefonului. Lipsa mufei jack este un alt neajuns al modelului, ce se pastreaza si in cazul modelelor mai noi. De asemenea bateria, desi imbunatatita fata de 6S nu rezista o zi intreaga fara reincarcare in cazul unei utilizari intese.
In concluzie, imbunatatirile aduse lui iPhone 7 fata de precedentul model sunt unele previzibile insa asta nu face din el cel mai bun telefon disponibil pe piata pentru cei cu buget limitat, Android oferind o gama variata de alternative. Daca insa brand-ul Apple se afla in topul preferintelor dumneavoastra iar bugetul de care dispuneti e redus, poate fi o alternativa viabila.