Locuri minuate de vacanta in Seychelles

Foarte multi romani care isi doresc sa plece in concediu, se gandesc la diferite destinatii exotice. Travel Matters le ofera acestora posibilitatea de a vizita Seychelles, care are o multime de locuri minunate de aratat lumii. Haideti sa vedem asadar despre ce este vorba, si ce activitati pot avea cei care viziteaza arhipelagul.

Excursie pe insula Curieuse

Odata cunoscuta sub numele de Ile Rouge, datorita pamantului sau roscat, insula Curieuse este locul unde are loc un program de reproducere pentru testoase uriase, care se deplaseaza liber in jurul golfurilor nisipoase. Curieuse este singurul loc in afara de Praslin, unde palma de coco de mer creste natural.

Insula a fost, de asemenea, odata o colonie de leprosi si puteti explora ruinele leprozariului pe malul sudic, precum si casa doctorului, un monument national pastrat.

Cea mai mare parte a insulei este acoperita cu copaci takamaka si casuarina, care umbreste plajele cu nisip alb. Insula Curieuse este accesibila cu excursii cu barca de pe insula Praslin.

Parcul National Morne Seychellois

Cel mai mare parc national din Seychelles, Parcul National Morne Seychellois acopera mai mult de 20% din zona Mahé si este un refugiu pentru iubitorii de natura si excursionisti.

In limitele sale luxuriante se afla lantul de munte numit dupa cel mai inalt punct, Morne Seychellois, care atinge o inaltime de 905 de metri si are vedere la capitala Victoria.

Traseele de drumetii urca in parc din satul Danzil, trecand plantatii de ceai si ofera privelisti spectaculoase ale coastei de sud a insulei Mahé de pe versantii de munte. Coborarea moderata de la Morne Blanc este una dintre cele mai populare trasee si ofera privelisti spectaculoase de la varf.

Facand o plimbare spre vest prin parc, drumetii vor ajunge la Parcurile marinare Baie Ternay si Port Launay. In nord-vest se afla castelul Bel Ombre si plaja izolata de la Anse Major.

Parcul National Marin Ste Anne

Cuprinzand sase insule cu o cursa de 15-20 de minute cu barca in largul coastei Mahé langa Victoria, Ste Anne National Marine Park a devenit primul parc national din Oceanul Indian in 1973.

Excursii care includ scufundari, scufundarile si excursiile cu barca de sticla dezvaluie diversitatea bogata a vietii marine in recifele de corali ale parcului si puteti explora majoritatea insulelor din rezervatie in excursii de o zi de la Mahé. Puteti, de asemenea, sa stati peste noapte pe cateva dintre insule.

Insula Sainte Anne este un important loc de cuibarit pentru testoasele de soim si gazduieste o statiune de lux, Beachcomber Seychelles Sainte Anne. In ciuda mangrovelor si crocodililor, insula era locul unei asezari franceze din 1770, prima in Seychelles.

In Round Island, o fosta colonie de lepros, va puteti bucura de o plimbare in natura si puteti sta peste noapte la complexul Enchanted Island Resort. Ile Cachée este un loc de reproducere important pentru noddies si o rezervatie naturala desemnata.

La Insula Cerf, puteti inota, puteti face scufundari sau va puteti alatura de-a lungul recifurilor frumoase sau puteti sa va plimbati pe plajele neobisnuite.

De asemenea, va puteti baza aici la Cerf Island Resort sau L’Habitation Hotel. Proprietatea privata Moyenne Island prezinta trasee naturale; locuintele reconstituite ale colonistilor; morminte pirat; o capela mica inabusita; si testoasele gigante.

Acestea sunt doar cateva exemple, insa cu siguranta exista mult mai multe locuri interesante si activitati de desfasurat in Seychelles.

Leave a Reply