Hidroizolatii, hidroizolatie terasa, fundatie, termoizolatii
Termoizolatia are un rol primordial in ceea ce priveste siguranta locuintei. Fara o izolatie corect executata, in timp vor aparea cu siguranta probleme cum ar fi mucegai sau igrasie si nimeni nu isi doreste sa se confrunte cu astfel de probleme la cateva luni dupa ce s-a mutat in noua loucinta. Folositi materiale de cea mai buna calitate si nu va fie teama sa renuntati la cele traditionale in detrimentul celor mai noi “descoperiri” in domeniu. Panourile metalice, de exemplu, sunt folosite la constructia cladirilor de birouri si reprezinta un sistem bazat pe vata minerala ce poate fi folosit cu succes la izolarea locuintei.
Specialistii spun ca romanii prefer tencuielile clasice la exterior: piatra, produse minerale, dar sunt deschisi catre a incerca noi metode eficiente de termoizolare. Spuma rigida este mai putin cunoscuta clientilor si se bazeaza pe spuma poliuretanica rigida. Coeficientul termic de 5 cm de spuma echivaleaza cu o placa de 8-10 cm de polistiren potrivit specialistilor. Spuma poate fi aplicata indiferent de tipurile de constructie: BCA, piatra, caramida, lemn sau tencuiala. Sistemul este recomandat in special pentru cladiri complexe care nu permit izolarea cu ajutorul unui produs de tip panou. Spuma acopera orice fisura ce poate aparea si elimina spatiile in care ar putea incapea insecte, rozatoare sau paraziti.
Continut ridicat de celule inchise
In structura spumei poliuretanice, absorbita de apa este foarte scazuta, iar utilizarea acestui tip de hidroizolatie reduce considerabil greutatea ce apasa pe structura unei cladiri. Ca si dezavantaj, trebuie sa stiti ca acest sistem costa cu 20% mai mult fatade celelalte sisteme. Un alt sistem de izolatie sunt placile minerale rigide care sunt folosite atat la interioare cat si la exterioare, permitand transferul de vapori. Cu ajutorul acestor placi, costurile cu incalzirea vor fi mai mici, iar proprietarii vor sesiza imediat diferenta. In cautarea unor materiale eficiente si care sa-i multumeasca pe clienti, producatorii de caramida nu au stat locului si au incercat sa creeze produse eficiente energetic. In urma unei monitorizari facute, 40% din polistirenul comercializat pe piata poarta denumiri care ii induc in eroare pe consumatori. Adica, se vand sub denumirea de polistiren de fatada produse ce prezinta caracteristici ce nu sunt potrivite pentru termoizolatiile exterioare.
Piata este plina de polistiren adus din Turcia si Republica Moldova. Iar calitatea lasa de dorit. Polistirenul se aprinde foarte repede, de aceea specialistii recomanda izolatia cu vata de sticla sau minerala. Unele teste ce au fost facute pe polistiren au demonstrate faptul ca ultravioletele duc, in timp, la dezintegrarea substantei ce actioneaza pe post de liant in placile de polistiren. Aveti mare grija la materialele pe care doriti sa le folositi pentru termoizolatii. Chiar daca le alegeti pe cele mai scumpe, rezultatele se vor vedea in timp.