Pe ce deget se poarta inelul de logodna si de ce?

Fie ca este vorba de lucruri conventionale sau nu, anumite aspecte au fost mereu respectate cu sfiintenie in timp.

Chiar daca sunt in prezent la tadiul de intelegere mutuala sau de regula conventionala, sunt multe norme nescrise din viata cotidiana care au fost urmate fara sa fie cercetata sursa care le genereaza si credibilitatea sa. Din acest motiv, raspunsul la intrebarea pe ce deget se poarta inelul de logodna este unul foarte amplu, care suna mai mult a poveste.

Cu totii stim ca inelul de logodna trebuie sa fie pus pe inelar, insa nu stim pe ce mana trebuie pus si nici motivul pentru care degetul este denumit inelar.

Persoanele nonconformiste pot sa spuna ca nu iau regula aceasta de buna si nici nu isi pun multe intrebari legate de subiectul acesta. Inainte de a da detalii despre subiectul in cauza, ar trebui sa fie cunoscuta povestea cu privire la inelul de logodna.

Obiceiul de a purta acest inel dateaza inca din vremea Egiptului Antic, loc in care inelul era un simbol al iubirii. Egiptenii au considerat tot timpul ca inelul este un cerc inifinit si spatiul existent in interiorul sau este o poarta.

Tipul acesta de inel standard nu este cunoscut in Europa pana abia in secolul 13. El este inlocuit cu altfel de bijuterii in forma de cheie care era folosita de foarte multe ori pentru a deschide cuferele existente in casa.

Chiar daca acest inel are aceeasi semnificatie pentru absolut toate culturile contemporane, modul in care este purtat si persoana care il poarta pot fi schimbate punctual tinand cont de normele sociale si culturale din regiune.

Ideea care spune ca inelul de logodna trebuie sa fie purtat pe cel de al doilea deget de la mana stanga vine tot din aceasta regiune. Egiptenii considerau ca exista o vena pe degetul inelar care duce direct in inima.

Parerea aceasta este preluata ulterior si de greci. Grecii considerau ca este inevitabil sa porti inelul acolo si au numit vena respectiva vena amoris. Ulterior, notiunea s-a raspandit rapid si s-a impamantenit unde a ramas pana astazi.

Chiar si ideea de angajament pentru casatorie a aparut de foarte mult timp, este interesant ca inelele nu au tot timpul metale pretioase, uneori nefiind facute nici macar din metal.

Ele au fost facute initial din fire de iarba si de canepa. Problema cu ele este ca nu duaru mult si puteau sa se uzeze inainte ca nunta s aaiba loc. Dupa prima epoca a metalelor, in momentul in care a aparut obiceiul de a anexa pietre pretioase, au aparut si inelele foarte complexe.

Medicii chinezi spun ca degetul inelar al mainii stangi are meridiane cu rol esential pentru gasirea partenerului de viata, insa atunci cand in zona respectiva este pus un inel, meridianele sunt blocate si anumite persoane inceteaza sa isi mai caute sufletul pereche.

Este recomandat sa fie gasit cel mai frumos inel de logodna care sa impresioneze partenera si care sa te faca sa te simti bine atunci cand il poarta.

Leave a Reply