Povestea doamnei General

Supranumele i-a fost atribuit acum multi ani – intro vara, la tara. Il merita! Mereu atenta cu nepotii ei intuia perfect urmatoarea miscare ce vroiam s-o facem – dar mereu treceam peste toate cu amuzament.

Mama ma trimitea la mare aproape in fiecare an cu ea. O nebunie! Ca toate bunicutele, avea foarte dezvoltat simtul economic – inca il mai are. Daca mama ii dadea de cheltuiala 100 de lei, acestia se imparteau in doua – 50 de cheltuiala si 50 sa ne intoarcem acasa cu ei. Cei 50, ramasi pentru cheltuiala, se imparteau la randul lor in doua – 25 de cheltuiala si 75 sa se intoarca cu ei acasa pentru a-si etala in fata mamei, mandra, iscusinta cu care a reusit sa economiseasca niste banuti [nu ca i-ar fi cerut-o cineva]. Si uite asa-mi petreceam o vacanta de vis in anii `90, pe litoral, uitandu-ma cum alti copii se dadeau in masinute, balind dupa o inghetata de care nu ma puteam bucura pentru ca bunica cumparase deja fructe. Niciodata nu puteai manca in aceeasi zi si fructe si inghetata. Era litera de lege. Ajunsesem sa ma oftic si pe sora mea mai mica -Miruna – pentru ca bunica cumpara mai mult fructe – Miruna fiind foarte mica nu avea voie inghetata. Dar am rascumparat acest dezavantaj cand Miruna a mai crescut si eu mancam cu Dadi pe ascuns fineti.

Intr-un an ne-am dus cu ea intr-o tabara la Costinesti. Am ramas uimite cand ne-a dat voie sa mergem la discoteca. La fel de uimite am ramas si cand ne-a zis ca nu ne da bani pentru discoteca – nu ne-am mai dus, evident. Am ramas in camping, impreuna cu altii [care poate tot cu bunici economi erau] si am jucat popa-prostul. A fost o miscare buna, intr-un final, ca ne-am facut cu un mare castron de gogosi – jucam pe porunci.
Doamna General este o bunicuta care nu ti-o doresti cat esti copil dar ajungi sa o adori cand esti adult.

Leave a Reply