Povesti de adormit vacile

vaca

Povestea cuierului

Dupa patru ani de zile, am gasit de cuviinta sa-mi cumpar un cuier. L-am cumparat si montat frumos pe un perete de pe holul de la intrare. Duminica, in timp ce se monta cuierul, vecinul de deasupra mi-a sunat la usa facand scandal ca-i doarme copilul – era in jur de ora 17:30. I-am explicat frumos ca nu am cand in alta zi sa-mi montez cuierul, ca este o ora decenta in care pot da patru gauri cu bormasina si ca-i place sau nu cuierul va fi montat. El tot urla si-mi zicea ca-i doarme copilul. Mi-am luat fata de “si mie ce-mi pasa!?!” si i-am repetat iar ca nu am cand alta zi sa-l montez.
Mi-a replicat “dar monteaza-l in timpul saptamanii”.
“Dar ce in timpul saptamanii nu-ti doarme copilul, sau cum?” …”V-ati dori ca odata la patru ani cand am nevoie sa folosesc o bormasina sa va sun la usa intreband: vecine, credeti ca as putea face putina galagie in casa mea in orele care nu sunt destinate odihnii? Plus de alta copilul tau imi tropaie in cap in fiecare zi… dar inteleg ca este normal sa se intample asa si nu-ti vin la usa sa-ti injur copilul. … asa ca ar fi cazul sa ma intelegeti si pe mine acum!”
A mai balmajit ceva revoltat, m-am enervat si i-am trantit usa-n nas in timp ce mi se monta cuierul.

Azi dimineata, m-am trezit frumos, mi-am facut toaleta/siesta/tabieturi/etc. si-am vrut sa-mi iau haina sa ies pe usa. Impas, disparuse haina! Pe fotoliu nu era [vechiul cuier], pe canapea nu era, in dormitorul mare nu era, in sifonier nu era. Panica, nervi, paranoia. Nimeni nu intrase, nimeni nu iesise din casa cu exceptia mea. Imi aduceam aminte perfect ca am intrat cu haina pe mine in casa… dar unde dracu era haina? In cuier, pe hol, unde-i era locul.

Dobitoaca cu silicoane

Am o cunostinta care acum vreo doi ani si-a facut un credit pentru a-si cumpara o masina. Facem exceptie ca era vai mama ei, ca statea cu chirie si mai trebuia sa intretina si un copil caruia nu-i cunostea tatal cu siguranta [adica putea sa fie Vasile, la fel cum putea sa fie Popescu sau Ionescu]. Si-a facut dobitoaca credit masluit, si-a cumparat o masina pe care in sapte luni a facut-o praf. Si-a luat alta masina, la mana a doua, asa… cum se duc proastele sa-si cumpere masini – “uite ce draguta e masina asta, o cumpar… ce daca are numai trei roti si nu porneste!?!” – a urmat alta masina, si alta… toate din ce in ce mai proaste. Eh…! Ca sa aud acum doua saptamani ca si-a vanut a nu stiu cata masina – luata la mana a doua, of course – si si-a pus silicoane.
Cum cacat sa faci credit de 10.000 E, sa platesti pentru el zece ani si sa te alegi cu o pereche de tate pe care trebuie sa le aranjezi in fiecare dimineata cand te trezesti pentru ca iau forma patului!?!

Petreceri si crize

M-au disperat “astia” cu criza lor. La T.V. criza, pe strada criza, in metrou criza… unde intorc urechea numai criza. Cedez nervos! Nici petreceri nu mai facem pentru ca este criza. In fine, am oservat ca petrecerile in ultimul timp se rezuma la o intalnire de X persoane care stau frumos pe o canapea, altii pe fotolii/scaune si se discuta – eventual o muzica in surdina ca sa aiba un pic aer de petrecere. Ok… si unde e petrecerea/actinea???
Probabil tabloul conturat pentru petrecerile pe timpul crizei vor fi facute intr-o camera dintr-un apartament de bloc, aceeasi oameni numai ca o sa inghetam ca prostii, o sa stam la lumina lumanarii si o sa consumam decoct – exact ca babele nostalgice care-l plang pe Ceausescu. In cazul asta, dragi prieteni, va anunt ca o fumez la petrecerile voastre pana o sa va distrug psihicul – pentru ca nu mai suport. It is fucking boring!

Cum iesi din normal pentru ca n-ai masa

La fel cum timp de patru ani nu am gasit folositor un cuier in casa asa gasesc total nefolositoare o masa. Nu am in casa decat o masuta mica care oricum nu-i functionala pentru ca depozitez chestii pe ea. Si nu-mi stric eu feng shu-iul ca sa arat “musafirilor” ca am masa. Din moment ce nu manac in bucatarie, nu-mi trebuie masa! Din moment ce nu dau mese festive, nu-mi trebuie masa! Atata timp cat paharul “musafirilor” poate sa stea pe jos/biblioteca/sau orice alt loc ce poate servi drept suport pentru pahar, nu-mi trebuie masa!
Pai si atunci cum cacat vii tu in casa mea si ma privesti chioras “ce bah, tu nu ai masa?” Adica e normal sa-mi cumpar o masa ca sa-ti ofer tie confort!?! Deci, NU!

Mai aveam povesti dar deja devin plictisitoare.

Leave a Reply