Problemele pielii din timpul sarcinii

Probleme ale pielii care apar in timpul sarcinii pot include: vergeturile, pete, vene vizibile si mancarimi. Petele de pe piele ar putea sa dispara de la sine in cateva luni dupa nastere, iar daca nu, un medic le poate elimina cu usurinta. Vergeturile insa nu sunt la fel de usor de eliminat, iar ca sa incepi un tratament cu creme de retinol sau laser trebuie sa astepti pana dupa nastere si oprirea alaptarii. Trateaza mancarimile pielii cu aplicarea regulata de hidratant. Daca mancarimea devine severa, se consulta medicul cu privire la o crema care poate calma pielea.

Cele ce se confrunta cu acnee in timpul sarcinii pot experimenta sentimente de frustrare. Din fericire insa produsele antiacnee pot fi utilizate in conditii de siguranta in timpul sarcinii. Desi nu este un ingredient antiacneic traditional, acidul glicolic se poate folosi in timpul sarcinii pentru spalari faciale cu doi la suta sau mai putin acid salicilic.

Cand vine vorba de melasma, petele intunecate de pe fata cauzate de hormonii din timpul sarcinii, nu sunt multe lucruri pe care le puteti face in timpul sarcinii in afara de a fi vigilente si utiliza cremele de protectie solara in timpul zilei. Acest lucru va preveni accentuarea petelor si intunecarea lor si mai tare atunci cand sunt expuse la soare. Ai putea folosi un ser cu vitamina C pentru a stimula eficienta protectiei solare si a estompa treptat petele intunecate, de asemenea. Asteptati pana cand opriti alaptarea inainte de a utiliza produse de ingrijire a pielii mai puternice sau pentru a incepe un tratament profesional ca peelingul chimic pentru a estompa zonele intunecate. Pentru unele femei, petele intunecate incep sa se estompeze treptat dupa nastere si nu au nevoie de alte tratamente suplimentare sau produse speciale de ingrijire la domiciliu.

Leave a Reply