Scari interioare – tipuri de constructii si modele in tendinte

Traim intr-o era a schimbarilor, in care se pune un accent deosebit de inovativitate, pe modernitate, pe orice reuseste sa atraga, dar mai ales sa asigure confort cand vine vorba despre locuinta proprie. Proprietarii se orienteaza de obicei dupa optiunile pe care le dicteaza trendurile, mai ales in materie de scari interioare, cu siguranta definitorii in organizarea unei locuinte elegante, cu stil.

Desigur ca nici la acest capitol alegerea nu este una usoara, avand in vedere diversitatea modelelor existente la ora actuala. Daca vei accesa pagina dippanels.ro vei descoperi multitudinea de optiuni dintre care poti alege, in functie de preferinte si necesitate.

Pentru a te ajuta sa iei mai usor o decizie in ceea ce priveste scarile principale din locuinta, iti prezint mai departe o serie de aspecte care te vor ajuta sa te orientezi mai usor, respectiv sa faci o alegere inspirata in materie de scari interioare.

Forma scarilor

Exista si la acest capitol variante diverse dintre care poti sa alegi. Opteaza pentru ceea ce se potriveste constructiei casei tale si ai in vedere scari interioare dupa zona de amplasare. Iata care sunt formatele pe care le ai la dispozitie si dintre care poti sa faci o selectie:

Formatul I este reprezentat de scarile drepte, aceasta fiind o alegere clasica, frecvent intalnita in casele romanilor si nu numai.

Formatul L se deosebeste prin intoarcerea la 90 de grade care ii este specifica.

Formatul U prezinta scari cu intoarcere la 180 de grade.

Formatul S vine sub un plus estetic deosebit, in sensul ca prezinta doua intoarceri de 90 de grade in sensuri opuse.

Scarile spiralate sunt de asemenea o tendinta in materie de scari interioare, preferate si acestea de un public tot mai larg, respectiv de categoria celor care doresc sa aiba o locuinta mai moderna, care sa se diferentieze prin detalii captivante ca acesta. Intoarcerea acestora se realizeaza la 360 grade.

Desigur ca nu trebuie sa pierzi din vedere nici rolul practic al scarilor, motivul pentru care ai in vedere montarea lor de altfel.

In conceptul de constructie al acestora, exista scari cu diverse tipuri de trepte. Iata cateva dintre acestea mai jos mentionate:

Scarile cu trepte balansate sunt utilizate in general acolo unde locul de amplasare este unul redus. Reprezinta modalitatea ideala de a economisi din spatiul de amplasare, mai ales cand se are in vedere un numar de trepte rentabil. Prin optarea pentru scari in trepte balansate stii ca asiguri spatiului personal un design interior de exceptie, care sare in evidenta. Formele acestora sunt in general rotunjite.

Scarile cu rampe drepte sunt cele care au platforme si trepte sub forma rectangulara, pe suprafata acestora pastrandu-se aceeasi adancime de la un capat pana la celalalt al scarilor. Este poate tipul de constructie potrivit pentru a facilita intrebuintarea lor, fiind mai usor practicabile.

Acestea din urma se numara fara indoiala printre modelele cel  mai frecvent alese in ultimii ani, reprezentand un tip de constructie special conceput pentru spatiile limitate. Tot asupra designului interior produce un impact aparte datorita liniilor drepte specifice.

Desigur ca aspecte referitoare la scarile interioare, respectiv criterii despre cum le poti alege pe cele mai potrivite tie si nevoilor tale ar mai fi mentionat. Pentru a-ti face munca mai usoara insa, te invit sa accesezi sectiunea de informatii de pe site-ul dippanels.ro. Tot de aici poti transmite reprezentantilor solicitarile tale, pentru a beneficia de modelul dorit de scari, alaturi de o proiectare si o montare experta.

Leave a Reply