Selectarea rotilor industriale care rezista pericolelor tipice

Rotile industriale pe care le alegeti sunt destul de diferite de rotile pe care le vedeti la scaunul dumneavoastra de birou sau la caruciorul de cumparaturi. Rotile industriale trebuie sa poata rezista anumitor pericole potentiale pentru zonele in care se lucreaza. Rolele trebuie, de asemenea, sa aibe un design diferit pentru a va asigura ca siguranta este in fruntea listei de prioritati.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va ganditi la pericolele potentiale din zona de utilizare, care apoi va dicta tipul de roata pe care sa o alegeti.

Ce tipuri de pericole sunt comune in zona de lucru?

Industrii diferite vin cu pericole potentiale diferite. In industria bucatariilor trebuie sa va faceti griji cu privire la apa, ulei si foc; in timp ce multi producatori ar putea fi mai preocupati de pericolele electrice.

Un aspect al rotilor care poate afecta mediul este rezistenta la caldura. Daca exista un potential de pericol de incendiu, nu doriti roti dintr-un cauciuc cu o rezistenta scazuta la flacari.

Care roti industriale sunt cele mai bune?

Rotile pe care le alegeti depind de tipul de suprafata si de pericolul pe care va asteptati sa-l confruntati. Cea mai obisnuita roata utilizata intr-un cadru industrial este o roata din poliuretan. Aceste roti pot sustine o cantitate semnificativa de greutate si rezista celor mai multe pericole. Rotile din cauciuc pot fi favorite daca exista riscul ca pericolul dvs. sa fie electric. Proprietatile suplimentare de impamantare ale rotilor va pot face mult mai sigur mediul de lucru.

Alegerea stilului corect

Odata ce ati selectat rotile industriale pe care doriti sa le utilizati la unitatea de transport, trebuie sa va asigurati ca acestea sunt dimensionate corect pentru a se potrivi cu rotile existente pentru a putea sa cumparati roti noi.

Daca aveti de-a face cu orice pericol potential in zona dvs. de lucru, este de asemenea o idee buna sa alegeti rulourile cu pedale sau cu frane. In setarile industriale, standardul comun este de a avea frane pe toate rotile, nu doar pe una. Aceasta creste stabilitatea unitatii si permite utilizatorului sa reactioneze mai rapid in caz de incident.

Asigurati-va ca aveti piese de schimb la indemana

Un lucru pe care oricine din domeniu il stie este ca timpul pentru a comanda rotile industriale de schimb nu este atunci cand aveti nevoie de ele.

Este intotdeauna o buna practica sa aveti la dispozitie cel putin 2 roti de rezerva care sa corespunda fiecarui tip de carucior pe care il aveti pe podea. In acest fel, daca se intampla ceva, pot fi rapid inlocuite.

Transportul caruciorului dumneavoastra sau orice alta unitate pe care o folositi, care utilizeaza roti, este esential pentru operatiunile dvs. Asigurati-va ca aveti totul pus la punct pentru a va mentine afacerea fara probleme, intotdeauna avand piese de schimb la indemana.

Leave a Reply