Stiai ca…? cu si despre porumbei

Ii iubim si ii admiram pentru penajul lor deosebit, insa parca prea putine lucruri stim despre porumbei. Viata lor este una extrem de activa, la fel de activa ca a noastra as putea spune, chiar daca pare ca nu pot face prea multe lucruri intr-o simpla cusca.

Astazi vom face un scurt stiai ca…? despre porumbei, cu scopul de a-i admira mai mult ca pana acum pentru lucrurile uimitoare pe care le pot face. Sa nu mai stam la discutii si sa incepem: stiai ca…

  • Sunt extrem de sensibili?

Daca ii smulgi o pana unui porumbel, sa stii ca il va durea mult mai tare ca atunci cand i-ai taia pielea.

  • Nu li se usuca ochii?

In pleoapele porumbeilor se gasesc niste glande speciale ce produc mucus prin care lacrimile lor sunt oprite. Bine, nu chiar oprite, ci fortate sa se adune in parte frontala o ochiului. In acest fel, ei pot zbura cu viteze mari, precum in cadrul concursurilor, fara ca ochii sa li se usuce deoarece acele glande au grija sa fie umeziti constant, atat cat trebuie.

  • Sunt mult mai „calzi” decat noi?

Temperatura normala a corpului unui porumbel este de 41,8 grade Celsius.

  • Pot auzi mai bine decat noi?

Auzul lor este poate prima functie care ii face atat de deosebiti. Porumbeii sunt capabili sa auda sunete de la o distanta mai mare decat o putem face noi.

  • Isi impart corect sarcinile de familie?

Atat femela, cat si masculul clocesc oule si au grija de pui. Pentru perioada de clocire, orice columbofil are nevoie de produse columbofile special concepute in acest sens. Este vorba despre clocitoarele pentru porumbei, cele ce ofera un plus de siguranta coajei oualelor pe toata perioada clocirii.

  • Stiu sa citeasca, doar ca nu pot vorbi?

Studii diverse arata ca porumbeii pot recunoaste toate literele alfabetului, interesant, nu? Totodata, ei pot face si diferente intre fotografii si chiar sa isi recunoasta stapanul sau alte persoane in jur.

  • Au mai multi rinichi?

Toti rinichii lor sunt impartiti in ambele parti ale micii lor cavitati abdominale.

  • Socializeaza constant?

Porumbeii nu se dau in laturi de la nimic, fiind extrem de sociabili. Nu putine sunt momentele in care sunt vazuti in stoluri de pana la 30 de porumbei aflate intr-o armonie perfecta, iar noi ar trebui sa luam exemplu de la ei in acest sens.

  • Iubesc sa fie ingrijiti?

Se poate spune ca sunt printre cele mai curate pasari. Atunci cand cusca lor nu este igienizata si curata corespunzator, porumbeii simt un disconfort profund. Totodata, nu iubesc umiditatea excesiva si nu le place sa fie neglijati.

Ce pot face columbofilii in acest sens? Ei bine, le pot administra din cat in cat cate un set de vitamine ce ii va face sa se umple de energie. Acestea se regasesc in cadrul magazinului online produsecolumbofile.ro.

Tot acolo se regasesc si produse diverse pentru ingrijirea custilor si boxelor porumbeilor, iar accesoriile fac parte de asemenea tot din cadrul acestui magazin.

Leave a Reply