Targoviste – orasul romanesc plin de istorie

Desi de multe ori nu o recunoastem, Romania are foarte mult potential, orasele oferind tuturor turistilor cate ceva pentru orice gust sau preferinta. Iar unul dintre orasele pe care ar fi bine sa le treceti pe lista este chiar Targoviste, o destinatie mai putin cunoscuta insa plina de lucruri frumoase.

Asadar, pentru a va convinge si pe dumneavoastra de potentialul tarii noastre, in cadrul acestui articol va vom prezenta cateva frumuseti ale locului, pe care trebuie sa le vizitati mai ales daca aveti ocazia. Haideti sa vedem impreuna ce nu trebuie sa ratati sub nicio forma, in cazul in care ajungeti in Targoviste! 

Curtea Domneasca

Curtea Domneasca este unul dintre obiectivele turistice pline de istorie din Targoviste, chiar daca nu se mai afla exact ca in stadiul initial. Asadar, cu atat mai mult in cazul in care va pasioneaza istoria, va sugeram sa ii acordati macar o sansa, caci nu veti regreta sub nicio forma timpul pe care il veti investi.

Mai mult decat atat, ca tot am adus discutia de timp, in cazul in care ajungeti pe aceste meleaguri, nu uitati sa ii acordati macar o ora pentru a putea descoperi aceasta fortificatie asa cum se cuvine.

Turnul Chindiei

Un alt obiectiv turistic cu care Targoviste se mandreste este Turnul Chindiei, un monument care, din pacate nu se mai gaseste in aceeasi stare ca odinioara, insa, acesta ascunde ceva special. Turnul a fost construit in cadrul celei de-a doua domnii a lui Vlad Tepes, fiind un important punct de paza la acea vreme.

La momentul actual, Turnul Chindiei a ramas doar un obiectiv turistic care le mai reaminteste curiosilor de vremurile dificile prin care acesta a trecut. Asadar, in cazul in care ajungeti in Targoviste, nu ezitati sa il vizitati, fie si pentru cateva minute. 

Biserica Mare Domneasca

In cazul in care ajungeti la Turnul Chindiei, este pacat sa ratati Biserica Mare Domneasca, un obiectiv turistic foarte apropiat de turn, ce nu trebuie ratat.

Mai mult decat atat, in cazul in care va doriti mai multa liniste spirituala, cu atat mai mult ar trebui sa ii acordati acestei biserici macar cateva minute, pentru a o descoperi asa cum se cuvine. Chiar daca nu veti ramane la slujbele savarsite aici, va sugeram sa petreceti macar cateva minute pentru a va incarca cu energie pozitiva, pe care o cautam cu totii. 

In incheierea acestui articol…

Pentru a concluziona acest articol, nu ne ramane nimic de facut decat sa va facem si o mica recomandare, mai ales daca va cautati un mijloc de transport rapid si eficient. st caz, compania Novum va pune la dispozitie servicii de inchirieri auto in Timisoara, astfel incat problema transportului sa fie una de domeniul trecutului.

Mai mult decat atat, profesionalismul si siguranta sunt doar cateva dintre punctele forte ale serviciilor de inchirieri auto din Timisoara, oferite de compania Novum. In cazul in care aveti nevoie de asemenea calitati si va regasiti in aceasta categorie de persoane, nu ezitati sa ne contactati!

Leave a Reply