Tipuri de conținut scris de care ai nevoie pentru succes în online

Importanța vizibilității unui business în mediul online este un lucru de notorietate, așadar toată lumea încearcă să-și aducă site-ul pe primele poziții afișate de Google în paginile de rezultate. Iar singura metodă consacrată prin care acest lucru se poate face în mod organic, cu beneficii pe termen lung, este SEO.

SEO presupune implementarea unei întregi serii de tehnici de optimizare, iar una dintre cele mai importante – însă, din păcate, de multe ori neglijată – este cea referitoare la conținutul scris. Orice business trebuie să înțeleagă că, de fapt, conținutul scris din mediul online – denumit, de altfel, și content – reprezintă cea mai importantă cale de comunicare cu publicul țintă.

Potrivit Meaningful Brands Study 2017, 84% dintre consumatori așteaptă ca brandurile să creeze conținut, în timp ce o persoană consumă, în medie, peste 11 „bucăți” de content înainte să facă o achiziție. De aceea, specialiștii SEO recomandă ca, pe lângă website-ul în sine, orice business din mediul online să aibă și o secțiune de blog care, dincolo de funcția de informare, va avea și rolul de a crea o punte de legătură între utilizator (așadar, potențialul client) și brand.

Cum se creează această punte? Răspunsul este simplu! Un blog cu conținut de calitate le transmite consumatorilor că au de a face cu un  brand serios, cu expertiză în domeniul în care activează și capabil să livreze informații avizate și utile, astfel că utilizatorii vor căpăta încredere în respectivul brand, luând ca reper ceea ce acesta transmite.

În plus, cu ajutorul unui astfel de blog, Google va recunoaște site-ul drept o entitate online cu autoritate, care merită să le fie recomandată utilizatorilor atunci când efectuează căutări legate de zona de interes în care activează blogul. Mai mult, tocmai nivelul de calitate al textelor este, în sine, un criteriu pentru selecția făcută de Google în afișarea rezultatelor. Iar asta pentru că algoritmii Google penalizează site-urile cu content de slabă calitate.

În ce constă conținutul scris de calitate?

Tot ceea ce face motorul de căutare atunci când afișează paginile de rezultate are o strânsă legătură cu experiența utilizatorului. Așadar, principalul scop al Google este să îi ofere acestuia exact ceea ce caută și întreaga sa experiență să fie una cât mai bună – începând de la viteza de încărcare a paginilor, până la ceea ce citește.

Iar Google își va da seama dacă utilizatorul a avut o experiență plăcută pe site-ul tău tocmai din acțiunile acestuia – cât timp a petrecut în site, câte secțiuni a accesat, dacă vizita lui s-a încheiat chiar printr-o achiziție, dacă este vorba despre un magazin online șamd. De aceea, este foarte important să mizezi pe un conținut de calitate pentru a-i ține pe vizitatori cât mai mult pe site-ul afacerii tale. Dar ce înseamnă, mai exact, acest content de calitate?

Iată care sunt principalele caracteristici ale calității pe care trebuie să le aibă orice text de pe site-ul unui business.

  • Content unicat

La ora actuală, calitatea contentului pe care îl găsești în online lasă de dorit. Asta pentru că, așa cum spuneam, din păcate foarte mulți neglijează conținutul scris. De aceea, unicitatea a devenit un criteriu esențial pentru Google, care penalizează textele duplicate sau reformulate, care expun aceleași idei, dar cu alte cuvinte.

  • Conținut relevant

Google clasifică un text ca fiind relevant atunci când acesta răspunde tuturor cerințelor pe care utilizatorii le au în căutările lor. De aceea, trebuie să fii mereu la curent cu nevoile publicului tău țintă și să răspunzi acestor nevoi în mod constant, venind, astfel, în întâmpinarea lor cu promptitudine și cu informații complete, care să satisfacă în mod complet orice căutare.

Cum obții conținut de calitate?

Așadar, conținutul scris este extrem de important pentru succesul unui business în online și nu este deloc de neglijat, dacă nu vrei să atragi penalizări din partea Google.

Dacă nu ești sigur că te descurci cu livrarea de content unicat și relevant, poți obține conținut de calitate apelând la servicii de content writing sau copywriting ale unor specialiști. Astfel, poți evita situația neplăcută de a fi depunctat de algoritmii motorului de căutare și, mai ales, îți poți construi o relație solidă cu utilizatorii și clienții din mediul online!

Leave a Reply