Un veterinar din Suceava pentru patrupedul tau

Un animal de companie reprezinta pentru cei mai multi dintre noi un adevarat membru al familiei, pentru care trebuie sa acordam aceeasi atentie ca unui copil sau persoanei iubite. Iar acest lucru nu mai trebuie privit astazi ca un moft, ci ca o necesitate a zilelor noastre, cand multi dintre oameni gasesc in animalele de casa o companie placuta, menita sa le alunge plictiseala si anxietatea.

Nu este mai putin adevarat faptul ca tot mai multe studii arata un comportament social mai echilibrat si mai aproape de normal al persoanelor care au in ingrijire un catel sau o pisica, decat al persoanelor singure. Astfel, un animal de companie poate avea si un aspect terapeutic, dincolo de latura afectiva dezvoltata de cei care il au in grija.

Insa, fiindca tot am amintit de ingrijire, aceasta trebuie manifestata pe toate planurile: incepand de la asigurarea hranei si apei zilnice, pentru un animal de companie trebuie sa veghem si la pastrarea unei stari optime de sanatate. Prin urmare, trebuie sa ne interesam de medici veterinari in apropiere sau, in orice caz, cu experienta si aparatura necesare, astfel incat sa ii putem acorda atentia cuvenita in caz de necesitate.

Ce dotari trebuie sa aiba insa un cabinet medical la standarde occidentale? Mai mult, ce specializari ar trebui sa aiba un astfel de cabinet, astfel incat sa acopere o gama cat mai larga de posibile afectiuni pentru patrupedul nostru? Iata doar cateva intrebari la are vom incerca sa raspundem in randurile ce urmeaza.

Aparat de radiologie si ecograf veterinar

Asemenea oamenilor, cainii sau pisicile pot suferi diverse fracturi in decursul vietii, cauzate de diverse accidente, loviri accidentale in casa ori, pur si simplu, din cauza caderilor de la inaltime sau impactului cu biciclete ori masini. De asemenea, un caine sau o pisica pot raci la fel ca oamenii, cu inflamarea plamanilor si a cailor respiratorii. Din acest punct de vedere, un aparat de radiologie la un cabinet medical este mai mult necesar, data fiind frecventa mare a acestui tip de afectiuni.

De asemenea, un cabinet veterinar suceava care se respecta ar trebui sa fie dotat cu un ecograf veterinar. Acesta ne poate oferi o imagine clara in cazul unor dureri abdominale sau afectiuni ale inimii sau rinichilor, astfel incat medicul sa poata prescrie un tratament adecvat. Aceasta, bineinteles, dupa ce, tot pe baza aparatului ecograf, medicul a stabilit un diagnostic cert.

Tot la fel ca in cazul oamenilor, cainii sau pisicile trebuie trebuie sa aiba grija de dintii lor. Iar cum nu o pot face singuri, la indemana avem astazi cabinete veterinare dotate cu aparatura pentru tratamentul dentar al cainilor sau pisicilor. Prin urmare, tratarea unei carii sau efectuarea unui detartraj cu ultrasunete pot fi practici des intalnite in cazul unui cabinet veterinar Suceava.

Leave a Reply