Unde se monteaza filtru antimagnetita 3/4 ?

Magnetita, depunerile de particule non-magnetice pot fi combatute prin instalarea unui filtru antimagnetita ¾.

Acest lucru se face foarte usor, intervenind pe instalatia de incalzire chiar daca aceasta a fost deja finalizata sau, si mai usor, prevazand acest filtru de la inceput. De retinut ca filtrele “Y”nu retin particulele de magnetita din sistem.

Unde se monteaza filtru antimagnetita 3/4 ?

Multa lume se intreaba unde se monteaza filtru antimagnetita ¾? Acest tip de filtru se monteaza imediat sub centrala, pe teava de rutur. Deci, este foarte simplu si la indemana oricarui instalator.

Datorita noilor tehnologii precum si a inovatiilor in design, exista filtru antimagnetita ¾ care se poate monta atat pe verticala cat si pe orizontala, in functie de cum este pozitionata teava de retur a instalatiei de incalzire.

Prin designul modern, adaptabil, filtrul, magnetul se poate monta pe teava de retur pozitionata orizontal si magnetul poate sa fie apoi pozitionat vertical datorita designului care permite rotirea la 360 de grade.

In cazuri speciale, acesta poate sa fie pozitionat si inclinat, nu in unghi de 90 de grade, tot datorita acestei inovatii de design care permite o rotire completa.

Aceste pozitionari atipice sunt raspunsul la intrebarea “unde se monteaza filtru antimagnetita 3/4  cand instalatia a fost deja facuta si nu avem prea mult loc”?

Tot la intrebarea Unde se monteaza filtru antimagnetita 3/4 , intra si raspunsul “la interior”. Aceste filtre nu se pot monta pe instalatii aflate la exterior sau in camere in care temperatura ambientala este apropiata de cea de inghet, de zero grade.

Tinand cont ca filtrarea se realizeaza unidirectional, este important sa se tina cont in cadrul montajului de directia de parcurs a fluidului de incalzire. Pe corpul echipamentului se gaseste o sageata care indica directia de mers a apei din instalatie si ea trebuie urmata si filtrul montat conform ei.

Pentru o crestere a eficientei centralei termice, producatorii recomanda folosirea atat a filtrelorY cat si a unui filtru antimagnetita. De mentionat ca filtrele Y nu asigura receptarea magnetitei din apa din instalatie, deci nu pot inlocui, nu pot suplini montarea unui filtru antimagnetita 3/ 4 .

Fiecare are rolul sau si sunt necesare daca se doreste o durata de viata prelungita a centralei termice precum si un randament crescut al acesteia (un consum de carburant minim). Magnetita se afla in special in instalatiile care au calorifere din otel si fonta.

Magnetita ramasa in instalatie, in lichidul care circula prin tevi si calorifere, genereaza depuneri in zonele inguste ale sistemului, precum pompele, schimbatoarele de caldura, ducand la aparitia zgomotelor specifice si la blocarea si proasta functionare in timp.

Din aceasta cauza, pentru evitarea unor asemenea accidente si blocaje, este bine sa montam un filtru antimagnetita 3/ 4 pe instalatia de incalzire, chiar daca acesta nu a fost prevazut inca de la inceput.

Magazinele de specialitate precum Shop-eInstal.ro pun la dispozitia cumparatorilor diverse modele, adaptabile la orice spatiu si la orice dimensiune a tevii de retur a instalatiei.

De mentionat ca important este unde se monteaza filtu antimagnetita 3/ 4, nu ce centrala termica aveti, acesta fiind compatibil cu absolut toate tipurile de centrala, indiferent de combustibilul folosit sau de puterea avuta.

Leave a Reply