Yoga SUP – sfaturi pentru inițiere

Ce poate fi mai plăcut, vara, decât să combini exercițiile preferate de yoga în timp ce te conectezi cu energia și vibrația mării și te bucuri de răcoarea ei? Pentru asta poți face yoga pe plajă sau te poți autodepăși, trecând la un alt nivel – Stand Up Paddle Yoga. Practic, yoga pe o placă SUP, în largul mării.

Chiar dacă la noi este o practică mai nouă, în lume SUP Yoga are în jur de 10 ani de când a fost încercată prima dată și a strâns milioane de fani! Pe perioada întregului an sunt organizate zeci de tabere de SUP Yoga în țări precum Italia, Spania, Portugalia, Olanda, Franța, Marea Britanie, Indonezia și nu numai.

Și nici nu e de mirare că lumea s-a îndrăgostit atât de tare de Stand Up Paddle Yoga! Imaginează-ți că – atât în timpul practicii, cât și în timpul meditației – în loc de cei patru pereți ai sălii, ai, în jur, doar marea. Auzi doar glasul pescărușilor și valurile care se sparg de țărm, sărutând timid plaja lăsată undeva în plan secund. Iar dacă toate astea sunt însoțite de apusul ori răsăritul soarelui, atunci energia care te încarcă va fi mai intensă. Nu-i așa că-ți vine să fugi la mare?

Exerciții de Yoga SUP care te vor ajuta să-ți găsești echilibrul pe placa de SUP

Inițierea în SUP Yoga trebuie făcută, indiferent de nivelul la care ai ajuns în practica din sală, prin câteva exerciții care să te ajute la mențirea echilibrului pe placa de SUP. Nu te speria, însă, pentru că nu trebuie să fii profesionist în Stand Up Paddling ca să poți reuși.

Iată 3 exerciții care te vor ajuta să înveți cum să-ți ții echilibrul pe placa de SUP în timp ce practici yoga:

  1. Utkatasana – Chair pose

Când încerci acest exercițiu pe placa SUP, picioarele trebuie să fie ușor depărtate, iar vârfurile degetelor orientate spre exterior, pentru un echilibru mai bun. Îndoaie ușor genunchii, în timp ce-ți concentrezi privirea spre vârful plăcii. Când te simți pregătit(ă), împreunează palmele la mijlocul pieptului și ridică-le ușor deasupra capului.

  1. Dandasana – Plank pose

Nu ar trebui să fie foarte greu de executat pe placă, pentru că genunchii rămân sprijiniți, cu vârful degetelor așezate pe board, în timp ce stai pe burtă, cu palmele la nivelul pieptului. Abia apoi încerci să ridici tot trunchiul, până ce brațele sunt întinse și tot corpul este drept. Poți continua cu low plank și side plank.

  1. Warrior II Pose

Este o poziție ceva mai challenging pentru SUP, dar nu imposibil de realizat pentru inițiere câtă vreme este executată încet și controlat, în timp ce concentrarea îți rămâne pe centrul de greutate. Alege să o exersezi când marea este mai liniștită, până vei ajunge să o controlezi bine.

Cum găsești placa de SUP perfectă

Acum că știi și cum să începi Yoga SUP, nu-ți mai rămâne decât să-ți găsești și placa perfectă de SUP. Aceasta poate fi mai lungă sau mai scurtă și are o formă concavă, iar, în general, este destul de lată încât să permită desfășurarea exercițiilor de yoga pe ea.

Pentru a afla care e modelul potrivit pentru tine, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unor specialiști care să-ți explice tot ce e de luat în calcul în alegerea plăcii de SUP.

Îi poți căuta, de exemplu, pe cei de la ShopeXtrem, unul dintre cele mai mari magazine românești, dedicate sporturilor extreme de apă. Îi găsești în București, pe Calea Moșilor 122, sau pe shopextrem.ro.

După ce ai găsit SUP board-ul perfect, bucură-te de vară, de mare și de yoga și, cu siguranță, vei rămâne îndrăgostit de activitatea asta pentru totdeauna!

Leave a Reply